Колосален скандал доведе до прекратянето на първенството по футбол на

...
Колосален скандал доведе до прекратянето на първенството по футбол на
Коментари Харесай

Турция спря първенството заради удар по рефер

Колосален скандал докара до прекратянето на шампионата по футбол на Турция. Инцидентът се случи след последния съдийски сигнал на дуела сред Анкарагюджю и Ризеспор от 15-я кръг.

Срещата приключи при резултат 1:1, като Ризеспор изравни в края. Освен това и двата тима приключиха мача с по 10 души. Червен картон за домакините получи някогашният стрелец на ЦСКА-София Али Соу. В отбора на гостите, за които на върха на офанзива игра Мартин Минчев, беше изпъден Емир Хан Топчу.

След последния съдийски сигнал президентът на Анкарагюджю Фарук Коджа нахлу на терена и атакува съдията Халил Умут Мелер, забивайки пестник в лицето му. Най-близо до президента на домакините беше точно Минчев, само че той не съумя да го спре. Реферът се строполи на тревата, а Коджа го ритна в тялото.

Според турски медии и Мелер и Коджа са били признати в болница. Очаква се президентът на Анкарагюджю да бъде изписан и по-късно задържан. „ Искам да заклеймя офанзивата против футболния рефер Халил Умут Мелер. „, съобщи президентът на Турция.

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР