Колорадският бръмбар е най-големият кошмар за всеки градинар. Сигурни сме,

...
Колорадският бръмбар е най-големият кошмар за всеки градинар. Сигурни сме,
Коментари Харесай

Направете ТОВА и колорадският бръмбар няма да доближи градината ви

Колорадският бръмбар е най-големият призрачен сън за всеки градинар. Сигурни сме, че в случай че се занимавате с развъждането на плодове и зеленчуци и сами обработвате градината си, то най-малко един път сте ставали очевидец на този тип вредители и изпитвате злоба към тях и нашествията им.
Предлагат се голям брой химични препарати, чието деяние е обвързвано с прогонването на бръмбарите и унищожаването им. Напоследък обаче излиза наяве, че те не са толкоз ефикасни, колкото е нужно.
Това се дължи главно на бързата акомодация на насекомите към химичните препарати. В един миг те стопират да им работят и още веднъж ги виждаме измежду растенията в градината.
Най-ефикасните способи за прогонване на колорадски бръмбари, в които не участват токсини:
 Паразитите, които трансформират жертвите си в зомбита Паразитите, които трансформират жертвите си в зомбита
Паразитните нематоди, проникващи в тялото на бръмбарите-рогачи, вършат тези инсекти апатични и пасивни, притъпяват инстинктите им и " п...
• Пепел
Ако сте решили да засадите картофи във вашата градина, предлагаме ви да извършите дребна дупка към тях, в която да поставите щипка пепел. Това ще спомогне на грудките да се развиват и ще прогони бръмбарите от градината.

Може да приготвите и разтвор, който включва кг пепел и 10 литра вода. Нужно е да оставите двете съставки да се накисват в продължение на 2 – 3 дни. С тази течност напръскайте листата. Правете го от време на време, даже може да се употребява като способ за предварителна защита.
• Бял оман
 Ако употребявате тази билка, вредителите НИКОГА няма да приближат дома ви Ако употребявате тази билка, вредителите НИКОГА няма да приближат дома ви
Знаете, че вредителите са онази злина, която изправя всеки градинар на нокти. Неканените посетители са ненавиждани, защото съумяват да нан...
Още един разтвор, от който няма да се разочаровате. Смесете 150 грама сушени корени от бял оман с литър вряща вода. Оставете един ден, в който да се накисват и по-късно прецедете. С получения естествен препарат унищожете и последния колорадски бръмбар, който безсрамно се разхожда сред растенията.

• Етерични масла
Съществуват няколко миризми, които отблъскват вредителите. Става въпрос главно за маслата от мента, лавандула, анасон, копър. Използвайте ги като добавка към гореспоменатите способи или направете с тях разтвор.
Помнете, че впръскванията с тези безвредни „ токсини ” би трябвало да се извършва най-малко три пъти в сезона. Така освен ще прогоните колорадските нашественици, само че и няма да им позволите да приближат вашата градина!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР