Колони от трактори затрудниха движението около испанската столица в сряда,

...
Колони от трактори затрудниха движението около испанската столица в сряда,
Коментари Харесай

Испанските фермери със стотици трактори влязоха в Мадрид

Колони от трактори затрудниха придвижването към испанската столица в сряда, до момента в който фермери, протестиращи против " несъразмерна администрация и незадоволителна държавна помощ ", се събраха в центъра на Мадрид, с цел да потеглят към Министерството на земеделието, предава Ройтерс.

Земеделските производители стачкуват от седмици в няколко европейски страни - в Полша, Гърция и Чехия в последните дни. Всички те приканват за намаляване на бюрокрацията, обвързвана с общата селскостопанска политика на Европейския съюз, и разхлабване на екологичните правила на блока.

Докато чакаха пет колони от трактори да стигнат до сборния пункт на централния площад на Независимостта, протестиращите, облечени в жълти жилетки, развяваха испански флагове и звъняха с кравешки звънци, под звуците на музика от високоговорители.

Някои фермери се оплакаха, че полицията не разрешава на някои трактори да влязат в Мадрид. Правителството сподели, че е разрешено влизането на 500 трактора - защото това беше цифрата, дадена от уредниците при искане на позволение за митинга - до момента в който спомагателни 150 транспортни средства не бяха позволени в града.

Две от петте колони към този момент са пристигнали, сподели държавното управление, като добави, че единственият случай, който би трябвало да се означи, е блокадата на автомагистрала A42, свързваща Толедо с Мадрид, която беше прекратена от полицията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР