Колони от тирове, мръсотия и липса на условия за спазване

...
Колони от тирове, мръсотия и липса на условия за спазване
Коментари Харесай

Край на километричните опашки от тирове на границата с Турция

 Колони от тирове, нечистотия и липса на условия за съблюдаване на хигиена в условия на пандемия. Такава беше обстановката на границата ни с Турция до скоро. Тези проблеми към този момент се вземат решение с първия у нас огромен буферен паркинг, който може да поеме потока от камиони. Как водачите одобряват новите условия на границата?

Тировете влизат в паркинга през място за стерилизация, след което водачите получават автоматизирано ред за опашката, като няма заплаха един камионджия да пререди различен интернационален водач.

Ерджан е дълготраен водач на тир. Кошмарът за него и сътрудниците му е да се подреди на километрична опашка от камиони. " На два три дни минавахме границата, тахографът не можем да го спазим, спяхме на пътя ", споделя той.

На входа водачите получават пейджър, който ги известява по кое време ще пристигна техният ред за минаване на границата. По този метод не е нужно да стоят в камиона и да тече работното им време.

" От доста години превозвачите сме желали да съществува подобен паркинг, тъй като проблемите на тази граница са хронични. Те са от доста дълги години. Не може камионите да висят по 48 часа на самата автомагистрала, това са огромни предпоставки за ПТП, има доста такива, които са се случили, даже със починали водачи тук на автомагистралата ", споделя превозвачът Илиян Филипов.

В зоната на паркинга има безвъзмезден интернет, видеонаблюдение, бани и тоалетни. Изградена е специфична секция за камионите с рисков товар и за хладилните камиони.

" Идеята на паркинга е да се избегне казусът, който е от много време, да се стопят опашките по границата. Тези хора да могат да изчакат в човешки условия, с цел да минат към Турция, да няма предпоставки за ПТП-а и да се изхвърлят боклуци по автомагистралата и да се замърсява околната среда ", споделя шефът на паркинга Васил Димитров.

Надеждите са с новия буферен паркинг да се постави дефинитивно завършек на казуса с колоните от тирове на границата с Турция, написа още " Нова ТВ ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР