Колона от бронирана техника е навлязла по улиците на Донецк.

...
Колона от бронирана техника е навлязла по улиците на Донецк.
Коментари Харесай

Киев атакува позиции на проруските сепаратисти в Донецк

Колона от бронирана техника е навлязла по улиците на Донецк. В нея се движат самоходни гаубици 2S1 Gvozdika и бронетранспортьор, които се придвижват се прави на фона на съвсем непрекъснат обстрел на Донецк. Малко преди този момент се разбра, че към 5 ч. сутринта военни от 79-а десантно-щурмова бригада направиха опит да нападат позиции на проруските сепаратисти в региона на обитаемото място Пионерское.

Сепаратистките сили на Донецк и Луганск и украинските военни не престават да се упрекват взаимно в нарушавания на примирието в Източна Украйна. Според Олексей Данилов, секретар на Националния съвет за сигурност и защита на Украйна, сепратистите следват сюжет, написан в Москва.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще свика през днешния ден съвещание на Съвета за национална сигурност, на което ще бъде разисквана обстановката в Украйна, заяви Белият дом, представен от ДПА.

Екипът по националната сигурност на Байдън е повторил предизвестията, че Русия може да предприеме нахлуване против Украйна когато и да е, съобщи говорителката на Белия дом Джен Саки и добави, че президентът на Съединени американски щати следи развиването на обстановката и е бил осведомен за диалозите на вицепрезидентката Камала Харис със съдружниците на Мюнхенската конференция по сигурността.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР