Колкото повече наластват проблемите на фронта, толкова повече се засилва

...
Колкото повече наластват проблемите на фронта, толкова повече се засилва
Коментари Харесай

Украинско опозиционно издание: Сред елита в Киев расте съпротивата срещу Зеленски

Колкото повече наластват проблемите на фронта, толкоз повече се ускорява съпротивата в украинския хайлайф против президента Володимир Зеленски. Това написа украинският опозиционен Телеграм канал " Резидент ".

Ето какво написа още опозиционното издание:

Така, след несполучливото контранастъпление на Въоржените сили на Украйна (ВСУ), общата тежка обстановка на фронта и анулираните избори се активизираха политическите съперници на Зеленски (всъщвост стартира бойкот от страна на елита).

Към момента Зеленски е нападнат от извънредно разнородна необятна коалиция:

- Бившият президент Петро Порошенко и неговата партия " Европейска взаимност " ;

- Групи и лица, свързани със западни структури и грантови организация;

- Кметът на Киев Виталий Кличко и други кметове, които са във враждебни връзки с администрацията на президента;

- Олигархът Игор Коломойски (чрез Олександър Дубински - публицист, блогър, тв водещ, народен представител, изключен от президентската партия " Слуга на народа " и цяла група блогъри);

- Бившият консултант в офиса на президента Олексий Арестович, който в този момент се пробва да провежда личен политически проект;

- Други групи, недоволни от актуалната власт;

- Зеленски е подложен на критика и от западните сътрудници, освен това посредством авторитетни медии.

Показателно е това, че толкоз разнородни врагове на президента има една обща цел — оптимално намаляване позициите на Зеленски, принуждаването му да " подели властта ", или, в вероятност, да бъде лишен от нея. А такава тактика е невъзможна без присъединяване на Запада — очевидно украинските политически сили са получили явен сигнал за това, че сътрудниците отписват Зеленски и е време да засилват рецензиите си към властта.

Но най-интересното е фигурата на Валерий Залужни, която е основна в цялата тази история. Да, генералът не подлага на критика намерено Зеленски и не приказва за проектите си да влезе в политиката, само че и не отхвърля да има такива проекти. И, с помощта на самия фаст, че Залужни има рейтинг на утвърждение, сравним с този на Зеленски (а по някои данни даже и по-висок), главнокомандващият ВСУ се трансформира в индивида, към който във всеки един миг могат да се обединят недоволните от Зеленски елити.

Тоест, срещу Зеленски се образува необятна коалиция към Залужни, който изцяло евентуално може да стане новото лице на украинската политика.

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР