Колкото по-важно с всяка изминала година става изпълнението на Парижкото

...
Колкото по-важно с всяка изминала година става изпълнението на Парижкото
Коментари Харесай

Годината на слънцето и вятъра, или за рекордите при възобновяемата енергетика през 2017 г.


Колкото по-важно с всяка минала година става осъществяването на Парижкото съглашение за климата, толкоз по-приятно е да се признае смисъла на възобновимата енергетика. Още повече, че през тази година възобновимата енергетика направи първокласен скок. Изданието Science Alert дефинира 7-те върха при чистата енергетика за 2017 година в качествено отношение.

Почти цялата Земя ще премине към чиста енергетика през 2050 година

Според последно проучване, три четвърти от страните в света ще се откажат изцяло от изкопаемите горива след 32 години. Например 132 страни от света в средата на XXI век ще получават сила извънредно от вятъра, слънцето, водата и биогоривата. Това е даже повече от фантазиите на създателите на Парижкото съглашение.

Дейностите в китайска провинция целя седмица са се осъществявали посредством единствено на възобновима сила

Китай от дълго време страда от казуса с екологията, поради големият брой от промишлени предприятия, коли с мотори с вътрешно горене и електроцентрали на въглища. Затова страната е и един от актуалните най-големи вложители в честата енергетика. Вследствие на разнообразни начинания през това лято в провинция Цинхай с население от 5,6 млн. души съумяха цяла седмица да изкарат извънредно единствено на „ зелена “ сила.

Калифорния сложи върхове на инат на Тръмп

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп отхвърля световното стопляне, само че това напълно не значи, че страната би трябвало да бъде заблуждавана. Може би тъкмо заради това през месец май Калифорния сложи връх по потреблението на възобновимите източници на сила, постигайки дял от 62,7 % от общото енергопотребление. Ако се вземе поради и електрическата енергия от водноелектрически централи, този дял доближава до 80 %.

Индия последователно се отхвърля от въглищата

Една от най-големите страни в света последователно, само че непрекъснато развива възобновимата енергетика. Заради бързото развиване на слънчевата енергетика, индустрията, разчитаща на въглища става все по-нерентабилна. Така да вземем за пример въгледобивната компания Coal India разгласи проектите си за затваряне на 37 въглищни мини, които ще съставляват към 9 % от всички въглищни мини на компанията към март 2018 година

Коста Рика изкара 300 дни на възобновима сила

Страната от Централна Америка с население от 5 млн. души изкара цели 300 дни на възобновими източници на сила. През 2016 година Коста Рика съумя да преживее на източници на чиста сила цели 250 дни, а година по-рано - 299 дни.

Германия трансформира въглищна централа в централа за предпазване на сила

Затворените въглищни мини могат както и преди да бъдат употребявани за положителното на дадена страна. Такъв образец даде Германия, където една от мините на дълбочина от 600 м в град Ботроп бе превърната в електроцентрала с мощ от 200 МВт. Тази потенциал е задоволителен за зареждането на 400 хиляди къщи. Тя ще работи на правилото на батерията и ще натрупва остатъка от сила от слънчеви панели и вятърни електроцентрали.

Слънчева електроцентрала като панда

В Китай построиха слънчева електроцентрала, наподобяваща на гигантска панда. Тя е ситуирана в Датун и през идващите 25 години се планува да създаде 3,2 милиарда кВтч електрическа енергия. По-добро от това може да се няколко огромни великански слънчеви панди.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР