Колкото и вкусно да изглежда, трябва да се въздържате от

...
Колкото и вкусно да изглежда, трябва да се въздържате от
Коментари Харесай

САЩ: Спрете да ближете жаби!

Колкото и вкусно да наподобява, би трябвало да се въздържате от лизане на пустинната жаба Сонора, предизвестяват от Националната паркова работа на Съединени американски щати. 

Във вторник службата употребява Фейсбук, с цел да предизвести минувачите да бъдат деликатни с пустинната крастава жаба Сонора, известна още като краставата жаба на река Колорадо. Тя е една от най-големите жаби, открити в Северна Америка, с размери до 20 сантиметра. 

А за какво някой, който търси психеделично преживяване, въобще би помислил за лизане на жаба: това идва от историите за хора, които се дрогират, като ближат гърбовете на някои жаби. Според Си Ен Ен това сигурно не е по този начин, когато става въпрос за жабата от пустинята Соноран. Жабата отделя токсин, който може да провокира " еуфория и мощни слухови халюцинации ", само че единствено в случай че той се пуши.

От друга страна, в случай че се оближе, Си Ен Ен твърди, че токсинът ще докара до психеделично замайване единствено в случай че смятате, че да попаднете в незабавното поделение поради усвояване на отрова от жаба е " психеделично ". Пустинната жаба от Соноранската пустиня има изпъкнали паротидни жлези зад очите си, които отделят токсин, само че той не е там, с цел да накара скучаещите туристи да се дрогират. Токсинът е част от защитния механизъм на жабата и се задейства, в случай че животното се усеща застрашено. Ако бъде обхванат през устата или даже през кожата, токсинът е задоволително мощен, с цел да убие изцяло да вземем за пример едно куче, и сигурно няма да накара любопитните хора да се почувстват като в Уудсток. Макар че при пушенето на веществото, наречено буфотенин, може да се получи психеделично замайване, притежаването му е нелегално в Калифорния.

В началото на деветдесетте години търсенето на психеделично замайване посредством лизане на жаби се трансформира в нещо като зараза в австралийската пустота, съгласно " Лос Анджелис Таймс ", което кара страната да го разгласи за нелегално. Вестникът показва, че през 1989 година четирима австралийци са умряли от лизане на тръстикови жаби, които отделят същото вещество като пустинните сонорски жаби. Няколко кучета са умряли от усвояване на жаби в американския югозапад, а вестникът оповестява, че е открит буфотенин при арести за опиати.

Употребата на буфотенина както като психеделично средство, по този начин и като отрова, не е нещо ново за хората, които от години събират слузта на жабите. Вестникът твърди, че локалните племена в Южна Америка са употребявали токсина при свещени церемонии, както и върху върховете на стреличките, с цел да си оказват помощ при улавянето на жертви.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР