Колкото и оптимистично да сме настроени и се надяваме на

...
Колкото и оптимистично да сме настроени и се надяваме на
Коментари Харесай

Малки тайни за запазване на лятната ни визия

Колкото и оптимистично да сме настроени и се надяваме на още няколко слънчеви седмици... лятото се изнизва, а есента постепенно нахлува в всекидневието ни.

А какъв брой би било ужасно да можем да запазим свежата си, лятна визия и безоблачен тен за оптимално дълго време, нали? В новото си видео Наталия от Natali’s Beauty дава няколко страхотни хрумвания по какъв начин да поддържаме тена, по какъв начин да регенерираме кожата и косата си и още доста потребни препоръки.

За да запазим тена си по-дълго:
Едно от главните правила за задържане на тена по-дълго време е да не прекаляваме с пилинга и да ограничим честотата на ексфолирането до веднъж седмично. В същото време, би трябвало да внимаваме и по какъв начин търкаме кожата си – това би трябвало да става с нежни кръгови придвижвания. Най-добре е да заложим на DIY скраб за тяло, тъй като е с натурални съставки, които по едно и също време ще спомогнат да премахването на пласта мъртви кафези, само че и ще обогатят кожата с естествени масла. (идеи за домашно правени ексфолианти за тяло можете да видите тук

За да обогатим кожата си:

Наред с кожата по тялото ни, тази на лицето ни също е потърпевша от мощните слънчеви лъчи. И колкото и да се радваме на тена си, няма по какъв начин да не признаем, че тъкмо в този момент кожата на лицето ни като че ли е толкоз суха и опъната, че на моменти това предизвиква осезателен дискомфорт. Ето за какво едно от най-важните неща е да я подхранваме всекидневно.
 Влюбена в есента: с обемния вълнен пуловер с поло яка на HM Edna предлага Влюбена в есента: с обемния вълнен пуловер с поло яка на HM
Една чудесна маска за поддържане на сухата кожа съдържа:

- ½ обелена и добре узряла праскова

- няколко капки витамин А

Смачкайте прасковата, разбъркайте с 4-5 капки витамин А и нанесете за 15 минути по цялото лице. След това отмийте с хладка вода.

За да възстановим косата си:

Ако не сте употребявали особено слънцезащитни артикули за коса през лятото и не сте внимавали какъв брой постоянно топите косата си във водата, направете следните неща:

1. Задължително отидете на коафьор да отнеме цъфналите връхчета и изтощената коса.

2. Използвайте последните топли дни и откакто измиете косата си, не използвайте сешоар за изсушаването ѝ. Дайте ѝ нужното време да поеме цялата нужна ѝ вода за възобновяване. Освен това ограничете и потреблението на преса, маша и всякаква термична обработка

3. Наред с качествената козметика, не пропускайте да си вършиме и възстановяващи маски за коса, като измежду най-хубавите са точно домашните изпитани предписания с натурални артикули.

Смесете:

- 1 жълтък
- 1 с.л. бадемово олио
- 1 с.л. кисело мляко
- 1 с.л. мед

Сместа се разрушава хубаво, маже се скалпът, а по-късно косата се разресва по дължина до самия ѝ връх няколко пъти. Маската се оставя за 20 минути се измива щедро с не доста гореща вода и щадящ шампоан. След няколко процедури един път седмично косата е доста по-мека, блестяща и подхранена.

Как да подхраним кожата на ръцете и стъпалата си и още доста потребни препоръки – вижте във видеото!
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР