Колкото и невероятно да звучи, е факт, че страховитият главорез

...
Колкото и невероятно да звучи, е факт, че страховитият главорез
Коментари Харесай

Колкото и невероятно да звучи, Йоско Костинбродския затъна в борчове

Колкото и необикновено да звучи, е реалност, че страховитият палач Йосиф Йосифов – Йоско Костинбродския, е закъсал за пари.

 

Босът, който е спряган за един от най-бруталните в ъндърграунда е стопирал бизнеса си поради прилепяне от страна на спецслужбите.

 

Макар публично Йоско Костинбродския да се води началник, към този момент мъчно може да се приказва за бандата му, защото всеки се е трансформирал в независим състезател. И всичко това поради парите – всеки се оправя самичък поради неналичието на свежи финансови потоци. Лейтенантите към момента му регистрират някакви проценти, само че това са по-скоро някакъв тип заеми, с които Йоско към момента стои на прага на оцеляването.

 

Финансовите му проблеми са лакмус за трагичните разбърквания в българския ъндърграунд, защото те мъчат не кого да е, а един от водачите на най-бруталната тайфа по нашите географски ширини още от края на 90-те години.

Разследването против него се водеше в негово неявяване. В последна сметка бе хванат в Гърция в края на 2012 година, където бе арестуван в жилище на столична адвокатка. След като откриха и оръжия, бе наказан на 3 години затвор. Йоско бе доведен у нас и заставам в ареста до март 2014 година като в това време го упрекнаха и за опита за ликвидиране на Киро Японеца от 2003 година

 

През юни м.г. Йоско Костинбродския още веднъж бе арестуван в Гърция. Току-що бе влезнала в действие присъдата му от 1 година затвор за изнудване по наркоделото, където е оневинен по останалите обвинявания. Съдът обаче прибави към наказването му и остарялата условна присъда за кражба на кола от 2001 година бе оповестено, че ще бъде екстрадиран, когато си излежи остарялата присъда в Гърция за противозаконното оръжие от 3 години., и по този начин му се събраха общо 4.

 

Изненадващо, само че единствено 6 м. по-късно през януари 2021 година, той бе доведен с белезници. Предсрочното му завръщане от Гърция се изяснява с опцията лишените от независимост чужденци там да заплащат по 5 евро за всеки ден от наказването си и по този начин могат да се завърнат в родината си по-рано.

Синът на Йоско – Иван също е тръгнал по стъпките му – съдят го по 3 каузи и е в ареста от 3 години. Той потегля по този път още като малолетен. Има обвиняване за това, че като 16-годишен, дружно с татко си е пребил мъж, с цел да трансферира колата си на различен участник в групировката – Вергил Славов. Тогава е наказан единствено на пробация.

 

След това Малкият Йоско бе арестуван по следствие на тайфа за поръчкови побои. През 2018 година пък бе арестуван дружно с още 17 души. Според обвиняването са били наркобригада с упоритостите да завладеят софийския пазар, а Малкия Йоско е един от двамата ръководители.

Освен за опиатите, той е упрекнат и като подстрекател за ликвидиране на двама служители на реда и двама прокурори. Случайно или не, всички те са разследвали него и именития му татко. 

Инфо: Уикенд

Тагове: Йоско Костинбродския Йосиф Йосифов Иван Йосифов Малкият Йоско
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР