Колкото и житейски опит да имате и без значение през

...
Колкото и житейски опит да имате и без значение през
Коментари Харесай

Признаци, че имате токсично приятелство

Колкото и житейски опит да имате и без значение през какво сте минали, може би сте устроени по този начин, че постоянно вярата ви умира последна. Макар и наранени, вие постоянно се пробвате да се изправите, да простите и да се опитате да повярвате на хората… още веднъж и още веднъж. Кога обаче е пристигнал моментът да кажете: „ Край! “ и „ Стига! “.

Кои са признаците, че другарството, в което сте вярвали, към днешна дата се е трансформирало в бледен спомен? Ето и някои сигнали за това:

Приятелят ви непрекъснато ви упреква

Може би от дълго време към този момент не се чувствате удобно на вашите срещи. Без значение какво ще кажете или споделите, усещате, че индивидът насреща като че ли мълчешком (или директно) ви упреква. Усещате, че като че ли нямате почва под краката си – постоянно отговорни и неразбрани. Може би стартирате да се чудите дали казусът е във вас. Но това в действителност въобще не е по този начин – просто другарството ви от дълго време е завършило.

Усещате, че не ви схващат

Може би един от най-ценните аспекти на другарството е да усетите, че отсрещният човек ви схваща и че вашите думи намират пряк път към сърцето му, написа az-jenata.bg. Когато обаче това липсва, евентуално вие усещате една празнина. Сякаш това, което споделяте среща стена. Някогашният ви другар към този момент се е трансформирал в човек, който даже не се пробва да вникне във вашите проблеми. Вероятно неговите паники са единственото, което го интересува.

Търси ви, единствено в случай че има потребност от услуга

Ако преди време сте се срещали регулярно, може би лека-полека сте се отдалечили. Срещите ви по този начин и не се състоят (тъй като вашият „ другар “ е постоянно зает), само че установявате, че в случай че въпросният има потребност от помощ, вие сте първи в листата му с контакти. Разбира се, че е значимо да можете да разчитате на приятелите си постоянно, само че в случай че другарството ви е същинско, би трябвало да можете да споделяте освен неприятните моменти, само че и щастието.

Приятелят ви изисква цялото ви внимание (по всяко време)

Никой другар не може да задоволи всяка прочувствена потребност. Но отровен другар може да се опита да ви убеди, че сте единственият човек на света, който може да го разбере най-добре. Такъв човек може да се опита да притегли вниманието ви посредством изпращане на текстови известия или пък позвънявания, търсейки непрестанен контакт с вас. Токсичният другар ще симулира рецесии или пък ще преувеличи други житейски проблеми, с цел да получи вашата безрезервна поддръжка, споделяйки, че всички други са го отхвърлили. Такъв другар непрекъснато ще ви хвали, единствено и единствено с цел да ви задържи към себе си.

В това другарство вие давате доста повече, в сравнение с получавате

Трябва да признаем – отдадеността във връзките не е нещо, което можем да измерим. Със сигурност никоя връзка не е тъкмо 50/50, само че в случай че чувствате, че вие сте този, който постоянно дава повече, то най-вероятно вашето другарство е станало токсично. Бъдете деликатни, тъй като вашите псевдо другари могат да се възползват от това, защото получават всичко, което желаят, освен това без да положат каквито и да е старания. Уверете се, че сходни хора не са приели за даденост вас и вашето другарство.

Изгубили сте доверие

Доверието е в основата на всяка сполучлива връзка, включително и на другарството. Ако чувствате, че не можете към този момент да разчитате на този ваш другар, имате ли в действителност потребност от него? Ако този човек не идва в точния момент, пропуща значими ангажименти и като цяло прави всичко допустимо, с цел да не разчитате на него, може би вашето другарство към този момент е станало токсично.

Чувствате се употребявани

Според Елизабет Ломбардо (клиничен психолог и автор): „ Един симптом за отровен другар е подобен, който ви манипулира или ви кара да вършиме неща, които не желаете да вършиме “. Такъв човек ще ви накара да сключите съглашение, което наподобява заслужено, само че в действителност не е.

Говорят за вас

Разбира се, че е изцяло в границите на естественото в приятелския си кръг да се коментирате един различен. Но от огромно значение е по какъв начин тъкмо вършиме това. Ако чуете, че някой ваш другар непрекъснато ви разисква и подлага на критика зад тила ви, то той може би не е откровен. За това ще ви алармира и неговото държание когато сте дружно. Обърнете внимание дали има смелостта да ви каже в очите това, което приказва за вас до момента в който ви няма.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР