Колкото и да се опитваме да водим по-здравословен начин на

...
Колкото и да се опитваме да водим по-здравословен начин на
Коментари Харесай

7 здравословни навика за по-добър живот през 2023г.

Колкото и да се опитваме да водим по-здравословен метод на живот, от време на време това се трансформира в непостижима задача. Понякога мислим, че би трябвало да преобърнем целия си режим и това ни кара да се откажем, преди да сме почнали. Може би, с цел да изпълним по този начин мечтаната смяна, първо би трябвало да стартираме с дребни стъпки, написа az-jenata.bg. В идващите редове ви предлагаме няколко здравословни навика, които можете да включите в всекидневието си. Те могат да подобрят доста живота ви, без особени старания.  Ето ги и тях:

Създайте си утринен обред

Опитайте се да започнете деня си по най-хубавия вероятен метод. Независимо дали това е утринен крос, медитация или пък потребна закуска – изберете нещо, което ви кара да се чувствате заредени. Ако стартирате деня си с потребен утринен обред, по този начин насочвате силата в положителна посока. Ако структурирате сутринта си, в хода на деня ще намалите равнищата на напрежението и ще увеличите продуктивността си.

Научете се да вършиме единствено едно нещо

Въпреки че доста от нас се гордеят, че умеят да вършат доста неща по едно и също време, изследвания потвърждават че това не е хубаво. Постоянното жонглиране с няколко задания в действителност понижава концентрацията, а мозъкът изпитва усложнения да филтрира информацията. Проведено проучване демонстрира, че мултитаскингът понижава успеваемостта и когнитивния надзор. Направете си лист със задания и го следвайте, изпълнявайки ги една след друга.

Отделете време за извършения

Освен че усъвършенстват физическото здраве, постоянните тренировки покачват творчеството и усъвършенстват умствените благоприятни условия. Освен това упражненията усъвършенстват издръжливостта и ви зареждат с сила. Ако са ви нужни още доказателства, които да ви накарат да упражнявате – постоянните извършения покачват настроението, защото подкрепят продукцията на хормона ендорфин – който е натурален антидепресант.

Опитайте се да си извършите детокс от обществените медии

Дигиталният свят е завладял съвсем всеки аспект от нашия живот. Средностатистическият човек има към 5 акаунта в обществени медии, в които прекарва по 1 час и 40 минути дневно. Според изследвания, колкото повече време прекарвате в обществените медии, толкоз по-склонни сте към развиване на депресивни положения. Дайте си време и се пробвайте да намалите доста времето, което прекарвате онлайн. Така ще съумеете да намерите време за по-здравословни занимания и да се свържете със света към вас.

Бъдете признателни

Опитайте се да не бъдете хванати в ежедневната клопка на негативизма. Практикуването на признателност е прелестен метод да си създадете положителна настройка, да намалите напрежението и да подобрите физическото си положение. Как можете да си създадете този потребен табиет? Водете си дневник, запишете се за доброволец, откраднете си няколко минути от деня, в които да си напомните какъв брой обичате околните си. Вечер, преди лягане, помислете най-малко за едно нещо, което ви кара да се чувствате признателни. Колкото повече оценявате дребните неща от живота, толкоз по-щастливи ще бъдете.

Обградете се с положителни хора

Според един американски създател: " Вие сте сборът от петте индивида, с които прекарвате най-вече от времето си. " Ето за какво доста деликатно избирайте хората, с които прекарвате времето си. Освободете се от другарства и връзки, които не ви карат да се чувствате добре. Вместо това изберете хора, които могат да ви дадат познания и с които можете да споделите щастливите си мигове. " Щастието носи със себе си още повече благополучие. " Опитайте се да запомните тази максима и да я следвате.

Четете книги

Четенето е страховит метод да придобиете нови познания и да стимулирате творчеството си. Освен това, то ще ви помогне да подобрите фокуса си и ще ви донесе успокоение, като това се дължи на медитативния му резултат. Четенето доста може да усъвършенства качеството на съня ви, изключително в случай че го вършиме преди лягане.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР