Колкото и да не ни се иска, кризи се случват

...
Колкото и да не ни се иска, кризи се случват
Коментари Харесай

Как да съхраним данните и защо това е важно за бизнеса ни

Колкото и да не ни се желае, рецесии се случват и нормално са отвън нашия надзор. Това, което обаче може да направляваме ние, е да имаме проект за деяние, в случай че зародят. 

Без значение на размера на бизнеса, ръководството на рецесии и проектът за непрекъснатост на бизнес процесите са от витално значение за оцеляването му. 

Кризите могат да бъдат софтуерни, стопански, финансови, военни дейности, естествени бедствия, сигурност, спиране на веригата за доставки, дефицит на човешки запаси, пандемии и още доста типове евентуални огромни и дребни закани за съществуването на компанията ви. 

Но едно от най-важните неща е опазването на данните. Данните са сърцевината на вашия бизнес. Според данни на Националната администрация за архиви и документи във Вашингтон 93% от фирмите, изгубили данните си заради злополучие за интервал по-дълъг от 10 дни, афишират неплатежоспособност в границите на една година от събитието. 

Но никой не желае да е част от отрицателна статистика. 

Как вашата компания да продължи дейно работа при възникването на рецесия?

Допитахме се до специалисти на за това, кои софтуерни ограничения биха предложили на фирмите да вземат:

1. Ако вашият бизнес е напълно подвластен от Интернет, то е добре да имате две самостоятелни услуги за Интернет достъп . В оптималния случай – два доставчика по два разнообразни маршрута на връзките до офиса ви.

2. Разположете сървърите, които съхраняват значимите за бизнеса ви данни, в профилирани центрове за данни . Там те ще работят в следена среда, с резервирано електрозахранване, надзор на температура и мокрота, както и надзор на достъпа до тях.

3. Резервиране на данните или Backup-as-a-Service (BaaS). Вече не малко компании оферират автоматизирано и надеждно архивиране на данни в облачна инфраструктура, само че е значимо и бързото им възобновяване при положение на потребност. 

4. Disaster Recovery as a Service (DRaaS) – е сложно решение за възобновяване на IT системи, чиято цел е да даде опция на фирмите да възстановят своите интервенции в границите на минути при положение на отпадане на главните им IT системи.

5. Хакерските офанзиви и пробиви не са за подценяване, когато става въпрос за запазване на данните на компанията. Услугите за осведомителна сигурност ви дават опция да отбраните уеб страницата си, мрежата си и данните си от зловредни офанзиви. 

Доброто обмисляне е в основата на сполучливия бизнес. Освен един добър бизнес проект, вашата компания има потребност и от добър проект за непрекъснатост на бизнес процесите, с който чиновниците ви да са добре осведомени и регулярно обучавани по какъв начин да работят при потребност. 

Повече информация за рекомендации по тематиката, можете да откриете в обявата „ Защо е значимо да имаме проект за непрекъснатост на бизнес процесите “ ()
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР