Колкото и абсурдни да бяха трите дни в парламента, те

...
Колкото и абсурдни да бяха трите дни в парламента, те
Коментари Харесай

Николай Денков: ГЕРБ избяга от темата корупция

" Колкото и неуместни да бяха трите дни в Народното събрание, те са имали своята логичност. В тях изкристализираха опциите. Изкристализира, че ГЕРБ не желае да приказва по тематиката ”корупция ”. Това сподели пред БНР акад. Николай Денков народен представител от ”Продължаваме смяната ”, някогашен министър на образованието.
 
" Ние казахме, че имаме цели, в тях попада битката с корупцията. Причината да не можем да приказваме с ГЕРБ е, не тъй като не сме диалогични, а тъй като ГЕРБ не са подготвени да приказват по тази тематика. Може би ни би трябвало още един преход, с цел да разберем, че би трябвало да решим този проблем ", добави той.

По негови думи този парламент е различен поради неяснотата какво ще е болшинството, което ще взема решения. 

" Постепенно се заформя болшинство. Виждам подготвеност за образуване на държавно управление към ГЕРБ. Знаково беше, че Българска социалистическа партия поддържа кандидатурата на ГЕРБ, че персонално ръководителят на Българска социалистическа партия предложи тази кандидатура, което демонстрира ангажимент на друго равнище. Те имат право на избор, само че при всеки избор се носи отговорност... България има потребност от държавно управление, само че то би трябвало да има ясни политически носители ", обясно акад. Денков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР