Колко време важи хартиената рецепта.Хартиената рецепта може да се изпълнява

...
Колко време важи хартиената рецепта.Хартиената рецепта може да се изпълнява
Коментари Харесай

Колко време важи хартиената рецепта


Колко време важи хартиената рецепта.

Хартиената рецепта може да се извършва в аптеката повече от един път в границите на отминалостта от шест месеца.  Това изясни за „ Хоризонт “ Маргарита Грозданова, член на Управителния съвет на Българския фармацевтичен съюз, по отношение на припомнянето на здравното министерство, че издадените преди 16 октомври хартиени предписания за антибиотици и антидиабетни медикаменти са годни за посочения интервал от време.

Предписването на медикаменти за многократна приложимост и отпущането им месец за месец с една и съща рецепта е особено за лекуването на диабет, а не за антибиотиците , изясни маг. фармацевт Маргарита Грозданова.
„ Този антибиотик, в случай че след четвъртия месец има потребност човек, може да не е тъкмо същият антибиотик. Според мен не е вярно антибиотикът да се изписва за многократна приложимост “, изясни тя

Според нея обстановката с продажбата на антибиотици с електронна рецепта към този момент е естествена.

“ Има случаи, когато докторът не разрешава генеричната подмяна. Тогава сме принудени да върнем пациента при доктора “, уточни Грозданова.
Дни след възбраната за експорт на инсулини, дефицитът на избрани типове продължава. Като Фиасп и Тресиба. „ Явно внася се някакво минимално количество. Разпределя се на някои избрани аптеки. Н ие трети месец не сме получили от тези типове инсулини „, сподели тя.

Още по тематиката:
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР