Колко струва една облигация? През 2023 г. инвеститорите научиха, че

...
Колко струва една облигация? През 2023 г. инвеститорите научиха, че
Коментари Харесай

Финансови услуги: банката предизвиква счетоводен дебат

Колко коства една облигация? През 2023 година вложителите научиха, че това зависи от това какво възнамерявате да вършиме с него.

Помислете да вземем за пример за районната банкова рецесия в Съединени американски щати, която стартира с колапса на Silicon Valley Bank. Кредиторът беше вложил парите на вложителите в огромен портфейл от държавни облигации на Съединени американски щати, чиято стойност падна с повишението на лихвените проценти.

Банката беше класифицирала облигациите като „ държани до падеж “ (HTM), което означаваше, че би трябвало единствено да запише неосъществени загуби в записка под линия. Не беше принудена да набира капитал против тях. Но когато богатите софтуерни клиенти всеобщо изтеглиха депозитите си, HTM се трансформира в „ бичуване допустимо най-бързо “. Загубите скочиха от записка под линия към капитал.

Провалът провокира спор за това дали разграничението сред HTM и скъпи бумаги „ разполагаем за продажба “ (AFS) въобще има смисъл. Ясно е, че желанието се трансформира с събитията. На всичкото от горната страна HTM дава възмо...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР