Колко пъти днес направихте нещо само за себе си? Нямате

...
Колко пъти днес направихте нещо само за себе си? Нямате
Коментари Харесай

Мадлен Алгафари: Грижете се за себе си, момичета!

Колко пъти през днешния ден направихте нещо единствено за себе си? Нямате време? Това може да изчака? Не! Вие, девойки, споделяте целия си живот с един човек – със самите себе си, по тази причина би трябвало да му отдавате нужните внимание, грижа и удоволствия. Повече за хубавичко нужда да живеем InSync - в естетика и синхрон със себе си ще ни опише известният психолог Мадлен Алгафари.

Какви грижи за себе си би трябвало да поставяме, с цел да се усещаме InSync ?  

За да почувстваме вътрешен баланс, е належащо да даваме думата на всички наши аспекти съгласно обстановката – от време на време да сме зрели и обгрижващи, от време на време – дребни и подкрепени, забавляващи се, работещи, даващи и получаващи и, най-важното, стремящи се. Човекът, който няма цели, се депресира, а това е най-негрижовното отношение към себе си. Сериозните сухи лелки, не запомнили вътрешното си дете, не са потребни нито за себе си, нито за близките. Откъде дамите да черпят ентусиазъм ежедневно?

От контакта с душата си. Всички оттова черпим ентусиазъм. Душата ни си приказва с нашето безсъзнавано, с Бога. Тя знае отговорите. А универсалното гориво е любовта – дадената и получената. Положителните страсти също зареждат, без значение че всекидневието не е елементарно. Ако човек желае, постоянно може да откри време да чуе обичана ария или да следи радваща го панорама, да хапне нещо обичано, да прегърне... Друг женски източник на сила е творчеството. Така женската душа ражда, а ражда ли душата на дамата, тя не загнива.

Как една жена да резервира дребното момиче в себе си?

Като го пита какво му се желае – дали му се пее, танцува, играе и по какъв начин. Но, с цел да се сеща за това, е належащо в ценностната й система да се съдържа вярването какъв брой това е значимо за нея. Сериозните сухи лелки, които са не запомнили вътрешното си дете, не са потребни нито за себе си, нито за близките. А запазването на хлапачката у дамата не изключва зрялото държание на възрастен човек. Двете, хванати за ръка, подсигуряват женското здраве. Успешни са дамите, които се грижат за здравето си, за женската си душа, които не се трансформират в мъже. Какво коства на дамите да са уверени и красиви?

Любов и почитание към себе си. Цената, която плащаме, с цел да сме уверени и красиви, е приятна. Но, в случай че питате за прекомерните, предозирани старания, полагани в тази посока, тогава можем да кажем, че коства и стрес, и загуба на персоналното време и пространство, даже и загуба на идентитет. Особено в случай че в последния случай се следва клишето за хубост, а не се търси персоналното красиво. Понякога увереността коства и няколко години непринудено израстване под формата на съзнателна работа със себе си, в случай че персоналната история на дамата я е потиснала.

Къде дамите могат да откриват сполучливи образци, които да следват? Животът е цялостен с образци. Зависи от равнището на духовна осъзнатост и просветеност. От последното зависи по какъв начин ще се дефинира " сполучливи ". За някого " сполучливи " ще значи маркови облекла, лъскави материални неща. За различен ще значи точно да бъдат осъзнати, т.е. да виждат истинните неща, по-ценните, които рядко са материални. Успешна жена ще е тази, която се слага под подозрение непрекъснато, с цел да може да се развива, която дава думата на всички свои женски аспекти съгласно събитията, която има цели, която демонстрира почитание и обич към себе си, с цел да може да ги демонстрира след това и към другите. Успешни са дамите, които се грижат за здравето си, за женската си душа, които не се трансформират в мъже. В противоположен случай не мисля, че е триумф да опровергаваш дадената ти от Бог женска природа. Дори е форма на духовна надменност. И в множеството случаи е разболяващо.

 

Спонсориран материал
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР