Колко може да гладува човек, без да умре? Това се

...
Колко може да гладува човек, без да умре? Това се
Коментари Харесай

Човек може да живее без храна над сто дни

Колко може да гладува човек, без да почине? Това се пробвали да схванат американски медици, които следили 119 дни Елън Джонс, която тежала 143 кг.

По време на гладуването си тя пиела по три литра вода на ден. Освен това два пъти седмично получавала огромна доза витамини. Теглото на пациентката съумяло да намалее до 81 кг за интервала на гладуването и тя се чувствала прелестно.

Изследвания, извършени от американския физиолог Е. Адолф, потвърждават, че оптималната дълготрайност на оцеляването на човек без вода в забележителна степен зависи от температурата на въздуха и от режима на двигателна интензивност.

Така да вземем за пример, когато е в положение на покой и се намира на сянка, при температура 16-23 градуса, човек може да оцелее без вода цели 10 дни. При температура на въздуха 26 градуса този период понижава с един ден, а при 33 градуса – с четири дни.

 Човек може да живее без храна над 100 дни

При температура на въздуха 39 градуса човек умира, откакто не е пил вода два дни. Без вода човек може да издържи, само че какъв брой би могъл да оцелее без въздух?

Ако сте опитвали да задържите дъха си, то несъмнено знаете, че повече от две-три минути не можете да стоите, без да получите нова доза О2. Наблюдавани са някои американски водачи, при които въздухът може да се задържи до 10 и даже до петнадесет минути.

Един от най-силните хора, живели в миналото, е бил руснакът Иван Заикин, умрял през 1949 година. Той бил прочут с това, че в цирка качвал върху голяма щанга 10 индивида и я вдигал.

Друг руснак, прочут при започване на двадесети век – Александър Засс, вдигал коне и със зъби успявал да вдигне желязо, от двете страни на което сядал по един юноша. За развлечение той нормално чупел подкови с пръсти.

Американски откриватели решили да изследват евентуалните благоприятни условия за увеличение на човешката мощ. Оказало се, че силата на двуглавия мускул на дясната ръка при прегъване се усилва под въздействие на умерена доза алкохол с 1.8 кг.

При вкаран в кръвта адреналин тя се усилва с 2.3 кг, а след амфетамин – с 4.7 кг. С помощта на внушаемост тя може да се усили до 9.1 кг.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР