Колко мислите, че излизат разходите на БФС за всички съдии,

...
Колко мислите, че излизат разходите на БФС за всички съдии,
Коментари Харесай

Сензация в БЛИЦ: БФС плаща над 1 милион лева на футболните съдии

Колко мислите, че излизат разноските на БФС за всички съдии, ангажирани в мачовете от Първа лига и Втора лига през целия футболен сезон? БЛИЦ ви дава отговор на въпроса, откакто се снабди с скъпа информация от свои източници. Тя демонстрира, че за една година се заплащат над 1 милион лв.. Или казано по-точно – 982 800 лв. за Първа лига и 348 000 лв. за Втора лига, което общо прави 1 330 800 лв..

Парите отиват за делегатите на мачовете, съдийските наблюдаващи, основните съдии, помощниците им, аварийните рефери и спомагателните помощник арбитри. Въпросната сума се отделя от телевизионните права, които са 6 милиона на година. Трябва да се подчертае, че 10 % от тях отиват в държавната хазна под формата на налог.

„ Нали виждате защо става въпрос. Сумата за реферите не е по никакъв начин дребна. Главните съдии разумно получават най-вече. Ако управляват четири мача месечно, ето ти облага от 4000 лв.. Някои клубове и почитатели скачат против БФС и го упрекват за слабото съдийство. Но футболният съюз не държи съдиите гладни, с цел да ги принуждава да се продават на този или оня, както настояват някои „ заболели мозъци ”. Напротив – плаща им повече от добре. Друг е въпросът за какво от време на време арбитрите бъркат. Тук обаче думата има техният началник, който призна, че се позволяват неточности. Но те надали са умишлени ”, разясняват във футболните ни среди.

Последната безумна офанзива против БФС беше на мача Берое – Левски (0:0), когато недоволни почитатели възроптаха за какво дуелът не се играл в събота, а в понеделник. БЛИЦ към този момент обясни повода. Срещата беше отсрочена първо поради провелото се предходната сряда шоу в Стара Загора на Стоичков, а в събота на стадиона е имало и лекоатлетическо съревнование. 

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР