Колко е ясно! Че диващината е удобна за всички! Някой

...
Колко е ясно! Че диващината е удобна за всички! Някой
Коментари Харесай

Калин Терзийски: Колко ясно, колко прозразно

Колко е ясно! Че диващината е комфортна за всички!
 Калин Терзийски: Кметове и други феномени  Калин Терзийски: Зловещият нов свят  Калин Терзийски: Какво ли ми пука?
Някой хвърля пиратка и ранява служител на реда. Това пък по какъв начин ще е комфортно за всички? Така ще питате и аз ще ви погаля по главите, тъй като посредством моето глезене е допустимо те да се загреят (от триенето) и да се задействат в тях известни процеси, водещи до известни открития.

Защо ли, за какво ли? Хм.

Защо ли някой ще хвърля пиратки и това за какво ли пък ще е комфортно?

В общество, в което насилието е норма, очевидно то е потребно. Нормите са потребни за едно общество.

Старият завет – той е в основата. Българинът към момента не е, сякаш, узрял за Новия завет. И я кара по Стария. А Старият завет, общо взето, е книга за принуждение и отмъщения, а ревността на Бог в него доста повече си проличава от любовта. Зъб за зъб, око за око.

Вчера гледах Рамбо 2 по малкия екран. Идеята за всеопрощението комбинирана с Рамбо 2 наподобява като композиция от олио и вода, като композиция от турбочалга и Вивалди. Милион и половина наши хора през вчерашния ден също са гледали Рамбо 2. Там се приказва за принуждение и за още принуждение, което се санкционира с принуждение и за принуждение, което е било осъдено с принуждение и по тази причина е довело до принуждение.

По " Цариградско шосе " минава мотор кавазаки с към 100 и петдесет километра в час. Мотористът – въобразявам си го – е поставил на лицето си най-хищната допустима физиономия. Тя споделя на целия свят по този начин: Сърдит съм ти, о, Свят! Хора! Искам да изнасиля вашите уши, а в случай че може и да ви убия, само че без да влизам в пандиза! Искам да умъртвявам, тъй като нямам всичко, което желая... а и изобщо не знам какво желая и от това ужасно ме е гняв, по тази причина желая да ви убия! После ще отида да пия бира с другари.

Защо насилието е по този начин потребно за всички? Защото дава опция да се приказва за него и да служи за пояснения. Оправдания.

Ако хората бяха кротки и безобидни – безобразията на алчните щяха да си личат прекомерно ужасно. Властта щеше да се вижда, да изпъква като въшка на чело. Релефно. Властта с цялото и безсрамие и лакомия щеше да се набива на очи.
Преди да виждам Рамбо, гледах кино лентата за Ганди от 1982-а. В него изключителна роля прави сър Бен Кингсли. На който, между другото, рожденото име е Кришна. Филмът ме възхити. Ненасилието. Като принцип. В наше време! Не към Пилат и Голгота, а почти в този момент, преди няма и 100 години! Ганди споделяше: Ако за око вадим око, целият свят ще ослепее.

Той точно това искаше да научи индийците – хиндуисти и мюсюлмани. Че безобразията на властта, нейното принуждение – икономическо, политическо, морално – над народа ще изпъкне и ще се вижда доста по-добре на декор от ненасилие. Зверството си проличава доста по-силно на декор от благост. Съпротивата може да е смислена единствено посредством кротостта. Когато насилстваш против насилници – единствено им даваш положителни мотиви да насилстват над тебе! А и на фона на твоето принуждение тяхното не се вижда!

Дай на властта народ от дребни и безвредни насилници – насилващи един над различен непрестанно и съвсем без мотив... омърсени хора, хора без достолепие и без благосклонност... и остави властта – та да видиш какво ще направи! Ще си разпаше пояса властта! Над народ от дребни насилници и бандити без чиста съвест се господства най-лесно, тъй като над гузна съвест и над невисок морал се доминира най-лесно! Властта може да употребява и най-долни способи, само че единствено когато те към този момент се употребяват и сред елементарните хора.

И най-големият безсрамник някак се свени да плюе и храчи на напълно чисто. Но когато е оплюто и охрачено – по никакъв начин не му е неловко!

И най-мръсната власт би се посвенила да тъпче и да прави произволи над чист и честен народ. Но над народ от полугангстери и над народ от мръсници да извършваш безобразия си е... някак естествено!

Ние ще ви бием, тъй като и вие сами се избивате! – по този начин може да каже една власт на народ, който и самичък се избива.

Където татко бие сина си – там и бащата ще яде пердах от началника си! Така ли е? Мисля, че да. Където бащата го бие началника – там и синът ще бъде обичай. Но тази връзка ни е позната, предходната обаче малко пропущаме да видим. Мръсна съвест се тъпче по-лесно.

А няма принудител и глупак с чиста съвест. Не бива да се лъжем – всички знаят какво е да си неприятен човек, Христовите думи е чувал по някакъв метод и отнякъде всеки човек на земята. Така че няма по какъв начин човек земен да не знае повелите Божи за отвод от всяко принуждение: „ И когато те ударят по едната страна, подай и другата да ударят! ”. Няма по какъв начин да не е известно това. Всеки е виновен от насилието, което прави. Но. Но човешката душа е остроумен уред – тя се самозащитава от възприятие за виновност – и на виновността реагира със завист!

Аз върша по този начин, тъй като животът ми е неприятен! Така споделя всеки принудител, в това число и към този момент упоменатият моторист, в това число и дребният бандит, хвърлил пиратката, наранила дамата. Жената служител на реда.

Животът е гнусен, вие, всичките вие ми го направихте подобен, по тази причина аз имам право да отплащам! Така споделя всеки един принудител. И отмъщавайки, затваря порочния кръг. После и него ще прегази машината за газене, след това той още повече ще се озлоби и със злобата си ще ранява и ранява, а ранените от него ще желаят да си отмъстят!

На кого ли ще отиде да си отмъсти полицайката? На кого ли ще си го излеят приятелите и? На кого ли ще си го излеят сътрудниците и? Къде ще се оттече това голямо възмездие? Което Всички готвим на Всички?

Скорпионът си захапва опашката и без вкус, само че със завист стартира да се самопоглъща.

Няма повече да виждам " Рамбо 2 ". Само " Първа кръв ". Там няма възмездие. Джони Рамбо там не умъртви никого. Само ги предупреждаваше.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР