Колко често поставяме чайника или каната, за да сварим вода

...
Колко често поставяме чайника или каната, за да сварим вода
Коментари Харесай

Никога не варете една и съща вода няколко пъти

Колко постоянно слагаме чайника или каната, с цел да сварим вода и след това забравяме за нея, тъй като е почнал обичаният ни сериал или са се появили неотложни каузи? А водата изстива и след това ние я сваряваме още веднъж. Но знаете ли какво се случва с водата при наново шупване?

Независимо че това е доста важа тематика, мнозина я пренебрегват. Когато водата закипи, нейният състав се трансформира. И нормално това носи единствено изгода, тъй като от нея се изпаряват нездравословните летливи съединения. Точно по тази причина преварената вода се счита за годна за пиянство и безвредна.

Освен това, в случай че водата кипи прекомерно дълго или не кипи за първи път, то нейният химичен състав се трансформира към неприятно. По този метод вместо да се изпарят, доста рискови субстанции се натрупват.

Към тях се отнасят арсен, нитрати и флуорид. Дори в началото потребните минерали могат да станат нездравословни, в случай че се натрупа огромно количество, като да вземем за пример калциевите соли, които могат да доведат до формиране на камъни в бъбреците.

Вредното влияние на водата върху човешкия организъм при наново шупване:

1. Арсен

Световната здравна оранизация (СЗО) твърди, че „ питейната вода съставлява най-голяма опасност за здравето на популацията поради арсена “.

Въздействието на арсена върху организма може да докара до интоксикация, която, според от силата на въздействието, може да докара до съществени последици.

Потенциалните последици от интоксикацията с арсен включват стомашно-чревни признаци, диабет, периферна невропатия, болести на сърдечно-съдовата система, бъбречна дисфункция, кожни болести и даже рак.

2. Нитрати

Естествено, нитрати има във всичко на нашата планета: те се намират в почвата, водата и въздуха. Но в случай че това химично вещество се употребява в качеството на хранителна добавка, да вземем за пример в месото, или в случай че е изложено на висока температура, какъвто е казусът с кипящата вода, то става доста рисково.

Високите температури преобразуват нитратите в нитрозамини, които са канцерогенни субстанции.

Нитратите са тясно свързани с другите типове рак, в това число рак на яйчниците, нa дебелото черво, пикочния мехур, панкреаса, хранопровода и рака на стомаха, както и доста други болести като левкемия и неходжкинов лимфом.

3. Флуор

По противоречивата тематика за въздействието на флуора върху организма и наличието му в питейната вода са извършени доста проучвания. Но фактът си остава факт: влизащият в химичния състав на водата флуорид е евентуална заплаха за вашето здраве.

По данни на Харвардския университет, които били получени след 27 проучвания, извършени за 22 години, въздействието на флуора води до неподходящи последици във връзка с когнитивното развиване при децата.

Според резултатите от проучвания, оповестени в списание «Environment Health Sciences», флуорът в питейната вода води до понижаване на равнището на просветеност при децата. В различен опит, извършен през 2013 година, се открива връзката сред флуора и намаляването на раждаемостта при опитни мишки.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР