Колите са общо 5, като две от тях са за

...
Колите са общо 5, като две от тях са за
Коментари Харесай

Две големи компании дариха автомобили на най-натоварените болници

Колите са общо 5, като две от тях са за потребностите на ВМА

Навръх Световния ден на здравето две огромни компании - " Волво " и " Мото-Пфое ", подариха коли на най-натоварените лечебни заведения в страната. Прие ги персонално военачалник Мутафчийски. Той още един път благодари на всички, които се сплотиха и дружно оказват помощ в битката с COVID-19.

Дарените коли са общо 5, а два от тях са в двора на ВМА. Останалите ще бъдат разпределени сред Александровска болница и Университетските лечебни заведения в Пловдив, Варна и Бургас. Дарението е безплатно и е за период от един месец. През това време всички лечебни заведения ще могат да употребяват колите, както намерят за добре.

Ген. Мутафчийски съобщи, че товарният автомобил ще бъде употребен за доставки на йод ъм болничното заведение, а лекият ще носи проби от другите референтни лаборатории към ВМА.
" Днес, знаете, е Международен ден на здравето и професионален празник на всички лекари. С този жест желаеме да ги поздравим, да им изкажем признателност и благодарност към напъните и техния професионализъм и да им пожелаем здраве ", съобщи Христина Банова, бранд-мениджър на " Волво ".

" Има невиждана готовност в обществото и хората подаряват какво ли не на болничното заведение - парични средства, материални средства. Нито един жест не може да се прави оценка по неговата величина. Аз откровено се трогнах от случая в Исперих - една баба подарява своята пенсия. Това е не по-малък жест. Това демонстрира една друга зрялост на обществото, с която можем в действителност да се гордеем сега ", съобщи ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР