Колите на шофьори, седнали зад волна след употреба на алкохол

...
Колите на шофьори, седнали зад волна след употреба на алкохол
Коментари Харесай

Вече могат да ви конфискуват колата, ако ви хванат зад волана с алкохол или наркотици

Колите на водачи, седнали зад волна след приложимост на алкохол и/или опиати към този момент ще могат да бъдат отнемани. В мощ влязоха последните ремонти в Наказателния кодекс, засягащи шофирането в нетрезво положение.

Промените са обнародвани в " Държавен вестник ".

Новите правила разрешават водач, арестуван зад кормилото с централизация на алкохол в кръвта над 1,2 промила да бъде наказван с конфискуване на автомобила му в интерес на страната.
Санкцията ще важи и за хванатите зад кормилото след приложимост на опиати.

А в случай че водачът не е притежател на колата, която ръководи, той ще би трябвало да заплати на страната сума, равна на цената на транспортното средство.

Факт са и първите санкции - към този момент има и иззети транспортни средства при акция на полицията по морето. „ След влизането на измененията безусловно от нощес имаме два случая - водач на ТИР, който е карал с 3 промила алкохол в кръвта и лидер на лек автомобил, карал дрогиран ”, заяви комисар Калоян Калоянов, шеф на ОДМВР Бургас

Предвижда и отнемането на МПС, което е послужило като средство за осъществяване на съответното закононарушение, когато той е благосъстоятелност на лидера или неговата равноценност, когато собствеността е на трето лице.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР