Колекцията от развлекателен софтуер за Android е внушителна... Нищо обаче

...
Колекцията от развлекателен софтуер за Android е внушителна... Нищо обаче
Коментари Харесай

Как да емулираме игри на Android



Колекцията от развлекателен програмен продукт за Android е внушителна... Нищо обаче не може да се съпостави с удоволствието да си пуснеш някоя игра, с която си израснал през 80-те или 90-те години. Т.нар. емулатори разрешават да преживеете още веднъж типичен заглавия за Nintendo и PlayStation и даже 8-битови такива.
Легално ли е?

Повечето емулатори, които можете да откриете в магазина на Гугъл са законни. По-трудната част в действителност са игрите. Емулаторите употребяват така наречен ROM-ове, които постоянно са незаконни копия...

Разбира се правата върху някои игри са изтекли, защото притежавалите ги компании към този момент не съществуват... Както и в други аспекти на цифровото право и тук е налице минно поле.

Ако някоя игра е с отворен код или се популяризира обществено, то нормално няма проблем да я ползвате. Най-добре е обаче да потърсите информация при разработчика. Накратко, в случай че желаете да сте сигурни, направете свое изследване, преди да сваляте игри от интернет. Трябва да се подчертае, че незаконните копия биха могли да бъдат „ инфектирани “ с вируси или различен злотворен програмен продукт от „ доброжелатели “...

Помнете, че емулаторите не идват в комплект с игрите, тъй че с цел да се случи всичко разказано по-долу първо би трябвало да се сдобиете със съотвените заглавия и след това да ги качите на смарт телефона или таблета си.
Как да намеря емулатор?

В Гугъл Play Store е налице е изумително многообразие от такива оферти. Най-удачно е първо да определите какво желаете да играете и по-късно да потърсите нужния програмен продукт. Т.е. първо вижте коя система ще емулирате.

Ако желаете типичен заглавия за Nintendo, то ето няколко варианти.
Nintendo N64

MegaN64 e гратис и просто за потребление приложение, даващо опция да играете N64 игри на множеството Android смарт телефони. За почитателите на конзолата, които желаят Legend of Zelda: Ocarina of Time, Mario Golf, Perfect Dark, Super Mario 64 и други това е един сполучлив избор.
SNES

Навремето Super Nintendo Entertainment System (или SNES) предложи на геймърите заглавия като Metroid, Chrono Trigger, Super Mario World и доста други. За да им се насладите можете да употребявате Snex9x EX+, който макар елементарно запаметяващото си име в действителност е доста добър емулатор.
Game Boy

MyOldBoy е превъзходен избор за почитателите на Game Boy и Game Boy Colour игри. Името му няма по какъв начин да не посмачка самочувствието на някои, само че пък всички знаем, че с цел да може нещо да се трансформира в класика, то би трябвало да мине време. Този е емулатор е заплатен и ще ви коства 8,30 лева Все отново, налице е и безвъзмездна версия, която обаче не разрешава да зареждате сейвове.

Същият разработчик предлага и алтернатива за Game Boy Advance, наречена MyBoy. Тя е по-скъпа, 9,89 лева, само че и за нея се предлага безвъзмезден тестови вид.
Sega Mega Drive / Genesis

Ако сте от тима на Sega, то положително място да започнете е MD.emu (7,49 лева.). Това е много в детайли приложение, което ви разрешава да играете игри за Genesis, Mega Drive, Sega CD и Master System.

Разработчикът, Robert Broglia, предлага много други емулатори (сред които е упоменатият Snex9x EX+), тъй че си заслужава да разгледате.
PlayStation

Друг член на истинския конзолен триумвират е истинският PlayStation на Sony. За дребната сива кутия, видяла бял свят през 1994 година, са налице значително варианти. Една от най-добре оценените е ePSXe, която стартира живота си като приложение за компютър. Цената на софтуера сега е 5,85 лева
Atari 2600

Списък като актуалният не би могъл да бъде цялостен без емулатор за Atari 2600. 2600.emu е едно от най-хубавите оферти, изключително имайки поради цената – 4,26 лева (Не че другите ще продънят джоба ви.)

Игрите за Atari наподобяват комично даже на фона на най-простите Android заглавия. Но за някои завръщането към онази ера може да е нещо незаменимо...
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР