Колекционерка събори и счупи малка стъклена скулптура от Джеф Кунс

...
Колекционерка събори и счупи малка стъклена скулптура от Джеф Кунс
Коментари Харесай

Жена счупи произведение на изкуството на стойност 42 000 долара

Колекционерка събори и счупи дребна стъклена статуя от Джеф Кунс на Изложението за модерно изкуство в Маями, заяви Агенция Франс Прес. Тя е оценена на 42 000 $, оповестяват от Българска телеграфна агенция.

Яркосинята статуя е от фамозната серия " куче от балон ", основала интернационалната известност на Джеф Кунс.

Инцидентът е станал по време на частна галерия в " Арт Уинуд " в Маями. Някои колекционери са помислили, че става въпрос за пърформанс или инсценировка.

" Видях, че тази жена беше там и я потупваше (скулптурата). След това тя падна и се счупи на милион части ", споделя художникът Стивън Гемсън пред Фокс нюз.

Първоначално Гемсън помислил, че дамата потупва творбата, с цел да ревизира дали е същински балон.

Свидетел е снимал по какъв начин чиновници на галерията почистват частите стъкло. " Не мога да допускам, че някой може да бутне това " - се чува във видеото.

Бенедикт Калуч, арт съветник във веригата галерии Bel-Air Fine Art, която показва творбата, съобщи пред вестник " Маями Хералд ", че колекционерката не е желала да счупи творбата, и че застраховката ще покрие вредите.

Джеф Кунс е американски художник и ваятел, който черпи ентусиазъм от предмети от бита, в това число от животни, направени от балони. Неговите произведения оспорват визията за хубост в изкуството. Някои от тях са продадени на търг за над 91 млн. $. Скулптурите му на кучета от балони са с размери от по-малко от метър до повече от три метра. Всички те са блестящо оцветени.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР