Подписвачи на студентски заем: Всичко, което кредитополучателите трябва да знаят

...
Колежът е сбъдната мечта за много студенти, но финансирането на
Коментари Харесай

Колежът е сбъдната мечта за много студенти, но финансирането на тази мечта може да бъде скъпо. Много млади хора се обръщат към студентски заеми, за да платят обучението си, учебниците, жилищата и други разходи за образование. Но не всеки може сам да се класира за заем.

Ако имате проблеми с получаването на студентски заем — или с получаването на толкова, колкото ви е необходимо — наличието на съподписвач може да ви помогне. Но това е голямо финансово решение, което засяга вас и друг човек. Така че е важно да знаете точно в какво се захващате, преди да помолите някого да бъде ваш съподписвач.

Разгледайте вашите опции за студентски заем онлайн сега, за да видите колко можете да заемете.

Подписвачи на студентски заем: Всичко, което кредитополучателите трябва да знаят

Решавате дали да наемете подставител за вашия студентски заем? Ето какво трябва да знаете.

Какво е съпоставител на студентски заем?

Подписчик е човек, който се съгласява да сподели правната отговорност за изплащане на вашия студентски заем. Ако не можете да извършите плащанията си, съподписвачът е законно задължен да изплати оставащото салдо.

Заемодателите обикновено изискват съподписвач, ако кредитополучателят има нисък кредитен рейтинг, няма кредитна история или ограничен доход. Тъй като е по-вероятно тези кредитополучатели да изпаднат в неизпълнение, включването на съподписвач минимизира риска, който заемодателят поема, като предоставя заема.

Разберете колко можете да вземете назаем със студентски заеми тук.

< h3>Кой може да подпише студентски заем?

Всеки, който е на възраст над 18 години и отговаря на квалификациите на кредитора, може да подпише вашия студентски заем. Този човек може да е родител, роднина или дори близък приятел.

Повечето компании за студентски заеми изискват съподписвачите да имат добър кредитен рейтинг, стабилен доход и ниско съотношение дълг към доход (DTI). Те искат да видят, че съподписвачът има способността да изплати заема, в случай че не изпълните задълженията си.

Предимства от наличието на съподписвач

Ако имате ограничена кредитна история, нисък кредит резултат или недостатъчен доход, съподписвач може да ви помогне да се класирате за заем, за който иначе не бихте отговаряли на условията.

Те може също да са в състояние да ви осигурят по-голяма сума на заема или по-нисък лихвен процент, което може улесняват изплащането на заема и ви спестяват хиляди долари лихви.

Рискове, свързани с наличието на съподписвач

Да накарате някой да съподпише вашите студентски заеми не е решение, което трябва да направите направете леко. Важно е да запомните, че съподписвачът е също толкова отговорен за заема, колкото и вие. Ако не изпълните плащанията си, вашият съподписвач трябва да се намеси и да ги извърши. Това може да натовари техните финанси и вашите взаимоотношения с тях.

Освен това, тъй като тяхното име е на вашия заем, кредитният рейтинг на вашия съподписвач ще бъде повреден, ако не изпълните задълженията си. И ако те не са в състояние да изплатят заема сами, заемодателят ще дойде след тях.

Така че дължите на вашия съподписвач да имате план за изплащане на заема ви навреме . В противен случай можете да ги поставите в трудна ситуация и потенциално да навредите на връзката им завинаги.

Алтернативи на това да имате съподписвач

Ако не можете — или не желаете — да наемете съподписвач , има някои алтернативи, които можете да обмислите.

Повечето федерални заеми не изискват съподписвач; те са базирани на нуждите и не включват кредитна проверка. Трябва да увеличите максимално парите си от федералния студентски заем, преди да потърсите частни студентски заеми, тъй като федералните заеми имат сравнително ниски лихвени проценти и предлагат набор от опции за изплащане и опрощаване.

Освен това разгледайте стипендиите и субсидиите, които никога няма да се наложи да изплащате.

Можете също така да обмислите начини да спечелите повече пари за разходите си в колежа, като например намиране на работа на непълен работен ден или кандидатстване за програма за работа и обучение. И можете да намалите разходите си, така че да не се налага да плащате толкова много. Например, помислете за закупуване на употребявани учебници, а не на нови, посещаване на обществен колеж, а не на частен, и приготвяне на храната си, вместо да вземете скъп план за хранене.

След като изчерпите тези опции, можете да се обърнете към частен студентски заеми за запълване на всички оставащи празнини. Някои кредитори предлагат частни студентски заеми, които не изискват съподписвач, но тези заеми често имат по-високи лихви. Можете също така да помислите за вземане на заем от кредитен съюз, който може да е по-гъвкав с изискванията си.

Когато всичко друго се провали, може да се наложи да отложите плановете си за колеж, докато работите върху повишаването на кредитния си рейтинг и установяване на постоянен доход.

Изводът

Косигнаторът на студентски заем може да ви помогне да бъдете одобрени за заем и потенциално да намалите лихвения си процент, но да бъдете косигнатор носи значителна отговорност. От решаващо значение е да разберете рисковете и ползите, свързани с това да помолите някого да бъде ваш съподписвач, и внимателно да обмислите всичките си други опции, преди да го направите.

Уверете се, че разбирате ясно условията на всеки заем, който обмислете отново и бъдете открити и честни относно финансовото си състояние с потенциални съподставители. Разработете план за изплащане на заема си навреме, така че вашият съподписвач да не е на куката за вас финансово. С правилното проучване и планиране можете да навигирате разумно във вашите възможности за финансиране и да превърнете мечтите си в колежа в реалност.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР