Колегите направиха всичко възможно Стоян Зайков да бъде задържан жив,

...
Колегите направиха всичко възможно Стоян Зайков да бъде задържан жив,
Коментари Харесай

Комисар Кошов: Направихме всичко възможно Зайков да бъде задържан жив

Колегите направиха всичко допустимо Стоян Зайков да бъде арестуван жив, съобщи комисар Димитър Кошов по bTV. Той разяснява акцията по залавянето на обвинения за двойно ликвидиране Стоян Зайков, който се самоуби след престрелка с полицията в региона на Долна Баня. До развръзката се стигна след 20 търсене на мъжа в региона.
„ При слизането на сътрудниците от служебния им автомобил, той създава изстрел към тях, след което те стрелят във въздуха и го предизвестяват да се съобщи. В следствие разбрахме, че е създаден още един изстрел и при пречистване на територията от екипите беше открито, че Зайков е мъртъв, а до него беше открито ловно оръжие ”, изясни комисар Димитър Кошов.
По думите му оръжието е било самоделно модифицирано – със срязана цев в региона на ложата и отстранен приклад, което прави оръжието много плътно и с понижен размер. Димитър Кошов изясни, че Зайков се е прострелял в горната част на гърдите. Цялата обстановка се е развила в границите на към 5 минути, добави той.
Колегите, които са го засекли са имали право да употребяват огнестрелно оръжие, само че не са го създали,категоричен беше комисарят.
За издирвания Стоян Зайков зам.-началникът на отдел „ Криминална полиция ” съобщи, че е човек с извънредно високо его. Близките му са съдействали на полицията при издирването и са показали, че той няма да се съобщи – така е правил от дребен,
когато е бил търсен от полицията при разнообразни случаи.

Бяхме покрай него един два пъти, заяви комисар Димитър Кошов. Той изясни, че територията е комплицирана и полицията трябвало да го насочим към място, на което да е по-лесно да бъде хванат. Придвижвал се е заран рано или вечер на здрачаване –
по дерета и корита на реки, изясни още Димитър Кошов.

Комисарят е безапелационен, че не е имало закъснение от страна на служителите на реда. Той още един път удостовери, че Стоян Зайков е работил самичък, не е имал човек, който да му оказва помощ и не е имал контакт с близки хора.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР