Коледният базар "Чудесата на Коледа" отвори днес врати от 14

...
Коледният базар "Чудесата на Коледа" отвори днес врати от 14
Коментари Харесай

Коледният базар в Борован отвори врати днес /снимки/

Коледният базар "Чудесата на Коледа " отвори през днешния ден порти от 14 часа в центъра за поддръжка на личностното развиване "Маша Белмустакова " в село Борован. На тематичния базар бяха изложени ръчно направени коледни украси, дарове, сувенири, играчки, картички, сурвачки и коледни картини.
Работилницата „ Коледни чудеса “ отвори порти на 9 декември за дребни и огромни и продължи до 16 декември. Участие взеха учениците от учебните заведения „ Отец Паисий “, ПГТ “ Коста Петров “, „ Св. Св. Кирил и Методий “, „ Св. Св. Кирил и Методий, както идецата от центъра за настаняване от фамилен вид. Включиха се и учители от детските градини, учебните заведения и възпитатели от центъра. Инициативата е по концепция и под патронажа на кмета на общината инж. Десислава Тодорова. През миналата седмица коледното въодушевление завладя всички участници, бяха направени с доста самообладание и усърдие невероятни произведения, свързани с идните празници. За отварянето на Коледния базар „ Чудесата на Коледа “ бяха поканени депутати и министри от област Враца, регионалният шеф Малина Николова, шефът на районна дирекция „ Социално подкрепяне “ Мария Търнавска, само че за жалост те не почетоха поканата.
Инициативата беше почетена от кмета на Борован инж. Тодорова, представители на Дирекция “Социално подкрепяне “, чиновници от общинска администрация, представители на пенсионерския клуб в селото, представители на НЧ “Пробуда- Добролево “ село Добролево, кметовете на обитаемоте места в общината, учители, възпитатели и поданици на Борован.
В коледната самодейност ще се включат и асоциацията на студентите от Медицински университет - Плевен. Помощната им акция "Коледна работилница за усмивки - деца оказват помощ на деца " ще се организира в интервала от 16.12 /понеделник/ до 18.12 /сряда/ на територията на университета.
Със средствата от продажбите ще бъдат закупени уреди, нужни за всекидневието на децата от центъра за настаняване от фамилен вид в Борован.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР