Коледните музикални предизвикателства започват. Концерти с дрескод 3 ни посреща

...
Коледните музикални предизвикателства започват. Концерти с дрескод 3 ни посреща
Коментари Харесай

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Коледни музикални предизвикателства

Коледните музикални провокации стартират. " Концерти с дрескод 3 " ни посреща на 12 декември, в зала България, с сполучливата поредност на " София квартет ".

Подготвили са типичен пиеси, евъргрийни и коледни изненади. Дрескодът е в цвета на шампанското, което пък е измежду действителните изненади в концерта.

25 години отбор " Чинари " - величествен театър ще означи довечера годишнината.

На сцената на Зала 1 в НДК се събират пет от най-емблематичните и обичани от публиката творби. Четвърт век танцьорите пресъздават по автентичен метод танците и песните от предишните епохи и не престават традицията. " Магията на танца ", " Траките " и " Мистичен темп " ще ни вкарат в мистичната територия, със модерна трактовка на българския фолклор. Спектакли, които носят " Икар " и " Златна муза " за хореографията на Асен Павлов - началник на ансамбъла и Калоян Павлов. Втората част включва вълнуващи моменти от авторските спектакли " Възрожденски разкази " и " Ние българите ", за който " Чинари " е почетен с " Кристална лира ".

Нейно величество книгата ще се показа в целия си искра. До края на седмицата Софийският интернационален панаир на книгата сервира изненади, чакаме да са двойни, поради анулираното пролетно издание. Три подиуми и четири книжни етажа в НДК, доста подписи и срещи - подарък за ценителите на писаното слово.

Кинофестивал за миграцията за повторно показва тематични заглавия в София и Харманли.

Програмата продължава до 18 декември, освен в киносалони, само че и в университети, културни центрове и различни пространства. След прожекциите може да се включите в полемиките за другите аспекти на огромните придвижвания на човешки потоци.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР