Коледна елха, висока 23 метра, беше избрана в околностите на

...
Коледна елха, висока 23 метра, беше избрана в околностите на
Коментари Харесай

23-метрова елха ще украси центъра на Манхатън

Коледна елха, висока 23 метра, беше определена в покрайнините на градчето Колидж парк в американския щат Пенсилвания, с цел да украси центъра на Манхатън в град Ню Йорк. Дървото тежи към 13 тона и през днешния ден ще бъде отсечено и натоварено на ремарке, а в събота ще бъде доставено в Ню Йорк. Елхата ще бъде сложена и украсена на Манхатън на Рокфелер плаза.

 © Българска телеграфна агенция
По коледното дърво ще има голям брой гирлянди и 50 000 разноцветни лампички. На върха му ще има звезда с диаметър 2,9 м. и тегло 250 кг., направена от 25 000 изкуствени кристали.

Коледните гирлянди ще грейнат на 29 ноември, а елхата ще остане в цялостния си искра до 7 януари. След това ще бъде нарязана, а дървеният материал ще се употребява от благотворителната организация за градежа на къщи за обществено слаби фамилии.

Традицията да се слага коледно дърво на Рокфелер плаза датира от 1933. Тогава 6-метрово дърво било накичено с книжни гирлянди и декорации, направени от червени боровинки. Две години по-късно елхата към този момент била украсена с електрически гирлянди. От 1997 церемонията по запалване на светлините на елхата в Ню Йорк се предава директно по малкия екран.
 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР