Колата с шофьор от НСО беше официално отнета от управляващите,

...
Колата с шофьор от НСО беше официално отнета от управляващите,
Коментари Харесай

Депутатите пратиха Мая Манолова да се вози на влака



Колата с водач от НСО беше публично отнета от ръководещите, към този момент с смяна в Закона за НСО през преходните и заключителните разпореждания на Бюджет 2019.

Намерението на болшинството да я извади от кръга на лицата, на които се поставя профилиран превоз на НСО, напрегна ситуацията в пленарната зала съвсем на финала на полемиката.

Повод за абсурда стана предлагането на Движение за права и свободи омбудсманът да не бъде изваждан от кръга на лицата със профилиран превоз, както плануват ръководещите.

От Българска социалистическа партия опазиха някогашната си съпартийка с аргумента, че тя нонстоп върви при народа и има потребност от кола. Не считам, че най-популярният човек в страната, най-обичаният от потиснатите национални маси човек би трябвало да бъде защитаван ", отсече Менда Стоянова по адрес на Мая Манолова. Стоянова отхвърли ръководещите да вземат колата на омбудсмана.

" Говорим за лишаване на кола, а аз никога не мога да се съглася с това. Предлага се омбудсманът да не се охранява от НСО ", съобщи шефката на бюджетната комисия.

" Ако инцидентно няма кола, мисля, че някой от строшените коли на Народното събрание можем да ѝ предоставим след ремонт ", продължи с подигравка шефката на бюджетната комисия.

" Г-жо Стоянова, малко злобничка Ви беше репликата! Сигурно завиждате? ", реагира Георги Гьоков от Българска социалистическа партия.

Тома Биков от ГЕРБ пък незабавно забърка вътрешнопартийна конспирация, като съзря пълзящ прелом в Българска социалистическа партия в отсъствието на водача Корнелия Нинова от Народното събрание.

" Аз чаках такава пламенна отбрана, само че не чак толкоз пламенна ", репликира той. " Имах възприятието, че беше номинация за нов водач на Българска социалистическа партия. Започвате нов пълзящ прелом ", обърна се Биков към социалистите.

" Тя е човек, който обикаля страната. Да приказваме за партиен интерес - не е тук мястото, защото Мая Манолова е замразила участието си в Българска социалистическа партия ", отвърна Драгомир Стойнев.

Той опитва с реципрочно деяние да отбие офанзивата на ГЕРБ и предложи от кръга на лицата да отпадне и кметът на София Йорданка Фандъкова, само че болшинството го отхвърли.

" Отнемате й колата, тъй като се плашите от рейтинга! ", установи Георги Свиленски.

" Какво ще вършиме, в случай че септември месец стане кмет на София? ", провокира той ГЕРБ.

И продължи с иронията по адрес на ръководещите: " Аз предлагам да я лишим от всевъзможен превоз до края на политическата й кариера със задна дата ".

Междувременно, минути откакто публично колата на НСО й бе отнета, самата Мая Манолова дойде в Народното събрание дружно с майките на деца с увреждания за среща с ГЕРБ за уточняване на текстовете в Закона за персоналната помощ, които ще се поправят по тяхно предпочитание.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР