Колаж: Да, БългарияОт Да, България публикуваха своя позиция във фейсбук

...
Колаж: Да, БългарияОт Да, България публикуваха своя позиция във фейсбук
Коментари Харесай

Да, България: Кой даде на Борисов и Гешев правото да посрещат въпросите на българското общество с мълчание и затворени очи?

Колаж: " Да, България "

От " Да, България " разгласиха своя позиция във фейсбук по отношение на премиера Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев.

Ето и цялостният текст:

" ⁉Кой реши, че в една демократична страна министър председател и основен прокурор могат да бъдат всевластни и безотчетни пред суверена? Кой даде на Борисов и Гешев правото да посрещат въпросите на българското общество с безмълвие и затворени очи? Кой им даде правото да не дават отговор за дейностите си? Къде е Гешев и за какво българската прокуратура настойчиво отхвърля да проверява къщата в Барселона, записите, златото и пачките?
❓Облечени в изкусен език, това са единствено част от въпросите, които през вчерашния ден Европейският парламент зададе на българските институции. За следващ път. След две поредни чувания, в които българските представители “случайно ” все се оказваха неподготвени да отговорят, Европейският парламент продължава да пита – тъй като в една работеща народна власт това би трябвало да е задоволително.
❗Демократична България също продължава да пита и няма да се откажем! Защото няма кой различен да го направи. В продължение на половин година внесохме поредност от сигнали и се изправихме против безконтролна прокуратура, решена непременно да замете записите, пачките и златото на Борисов под килима. В началото на месеца се обърнахме с публично писмо към Мониторинговата група към Комисията LIBE в Европейския парламент и в този момент виждаме, че на българските управляващи ще им се наложи да отговорят на част от нашите въпроси.
❗Наближава времето, в което Борисов и Гешев също ще би трябвало да дават отговор. Не пред нас. Пред всички Вас. Идват избори.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР