Колагенът е основната белтъчина на съединителната тъкан на организма в

...
Колагенът е основната белтъчина на съединителната тъкан на организма в
Коментари Харесай

Как тялото ни подсказва, че има дефицит на колаген?

Колагенът е главната белтъчина на съединителната тъкан на организма в човешкото тяло. Но с възрастта производството на колаген от тялото понижава. Ето за какво след 25-тата си годишнина човек би трябвало да обръща доста повече внимание на метода, по който се храни, грижи за кожата и физиката си.

Ако тялото ни страда от недостиг на колаген, това ще се отразява върху твърдостта на кожата, нейната разтегливост и появяването на бръчки .
 бръчки ThinkStock/Getty Images
Други знаци за недостиг на колаген е неприятно положение и бързата и интензивна загуба на коса . След като се стартира приемането на колаген косата става още веднъж здрава, еластична, косопадът стопира и се ускорява растежът на косъма.
 коса ThinkStock/Getty Images-->
Колагеновият протеин играе значима роля в поддържането на здрави венци и зъби. Недостигът му му може да докара до ненадейно разрушение на зъбите и утежняване на здравето на венците.

Заради наличието си на глицин и пролин колагенът подкрепя за цялостта на стомаха. Затова дефицитът му може да докара до формиране на язва.

Местните артикули, спомагащи за изработването на колаген, са телешки език, черен дроб , пилешко, свинско месо и риба. За направата на колаген спомага и потреблението на бобови култури , грах , овесени ядки, пшеничени кълнове и бирена квас.
 месо ThinkStock/Getty Images
Сред плодовете, спомагащи за по-интензивната направа на колаген са ананас, портокал , киви и лимон , защото съдържат витамин С, а той взе участие интензивно в образуването на млада съединителна тъкан.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР