Колагенът е един от основните елементи, отговорен за вида на

...
Колагенът е един от основните елементи, отговорен за вида на
Коментари Харесай

Храни, които подпомагат производството на колаген

Колагенът е един от главните детайли, виновен за типа на кожата. За да бъде тя мека, гладка и еластична, той би трябвало да се синтезира в естествени количества в организма. С течение на възрастта обаче естественото му произвеждане понижава.

Ето за какво би трябвало да открием метод да си го набираме от външен фактор.

Такъв са разнообразни хранителни артикули, които подтикват производството на колаген и доставят тялото с подобен.

Ето кои са храните, на които би трябвало да наблегнете, с цел да се радвате на красива кожа още дълги години!

1. Соя и соеви артикули

Благодарение на наличието на генистеин тези храни предизвикват производството на колаген. Веществото забавя стареенето и появяването на белезите на възрастта.

2. Омега-3 мастни киселини

Освен че това са потребните мазнини, които благоприятстват здравето на организма, тези субстанции също подкрепят производството на колаген. Може да си ги набавите от някои риби и морски деликатеси като риба звук и сьомга, също и от някои ядки – кашу, орехи, бадеми.

3. Плодове и зеленчуци

 Храни, които подкрепят производството на колаген

Всички са здравословни и потребни, само че има избрани, които подтикват производството на колаген. Това са алените – поради наличието си на ликопен. Ето за какво е хубаво в менюто ви да имате най-малко един от следните артикули: домати, моркови, червен пипер, сладки картофи (макар да не са червени, се включват тук), алено цвекло, ягоди.

Зеленчуците и плодовете, които изобилстват от витамин С, също са наложителни. Цитрусите са един от най-мощните източници на колаген.

4. Бобови култури

Едва ли се представяте, че бобовите растения съдържат небезизвестната хиалуронова киселина, която доста дами „ одобряват “ по по-неестествени способи. Достатъчни са две лъжици бобови зърна всеки ден, с цел да имате млада и сияйна кожа. Бобът е чудесна и питателна гарнитура, която би могла да замести картофеното пюре.

5. Сини сливи

 Храни, които подкрепят производството на колаген

Те имат мощни антиоксидантни свойства, които се борят със свободните радикали в организма. Знаем, че последните са виновни за бързото състаряване на кожата. Мощен антиоксидант са и боровинките, чиито свойства също унищожават радикалите.

6. Зелени зеленчуци

И по-точно тъмнолистните. Зеле, спанак и други сходни са превъзходен метод да извършите менюто си по-здравословно и да си набавите скъпи за тялото детайли. Освен това лутеинът, който те имат в обилие, се грижи за синтезирането на колаген и положителния тип на кожата.

Синтезът на колаген е един от най-важните процеси в организма, с помощта на който изглеждаме по-млади, енергични и сияйни. Тези артикули са естествено решение за набирането му и метод да предпазим кожата си от нездравословното въздействие на разнообразни фактори, включително и времето.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР