Кола на патронажна грижа, с която се кара храна за

...
Кола на патронажна грижа, с която се кара храна за
Коментари Харесай

Кола с храна за бедни в Неделино пропадна в дупка на улицата

Кола на патронажна грижа, с която се кара храна за нуждаещи се небогати хора в Неделино, пропадна през днешния ден в дупка на улица „ Дельо Войвода “. За случая е бил подаден сигнал на телефон 112, след което дупката е запълнена.
Кандидатът за кмет на Неделино Севдалин Чандъров пусна фотоси от пътния случай във Facebook профила си и упрекна кмета за „ общинското безсрамие “.
 Кола пропадна в дупка поради ВиК повреда в Пловдив Кола пропадна в дупка поради ВиК повреда в Пловдив
Магистрален тръбопровод, който зарежда Окръжна болница в Пловдив, аварира. Лек автомобил пропадна в голяма дупка, отворила се следстви...
„ Установи се, че е минал тежък трактор на ВиК-то по улицата. Понеже тя е земно-насипна и тук-там има бетонирани сектори, като метод към гаражи. Явно от тежестта на трактора е хлътнала пръстта и се е образувала дупка. Имаше сигнал на телефон 112, след който пратих комисия, която да откри какво тъкмо се е случило. Изпратен е общински бобкат, който е отстранил повредата и е нормализирано ситуацията “, съобщи кметът на общината Боян Кехайов.

„ Сигурно ще ме питате за какво улицата е в това положение - продължи той - Защото никой не е правил опити години наред, откак е застроена улицата, да я благоустрои. Тя сега няма данни да се назова улица по стандарт. От моя страна беше изработен план, кандидатствахме и е с утвърдено финансиране по Програмата за развиване на селските региони дружно с улица " Напредък ". Изиграна е социална поръчка, определен е реализатор. От страна на същото лице обаче - Севдалин Чандъров, е подадена тъжба в Държавен фонд " Земеделие ", с която се стопира осъществяването на плана. Докато не мине разглеждането на жалбата, няма да стартира реализацията на плана “.
Договорът на стойност 1,2 млн. с Данък добавена стойност е подписан през май месец предходната година, а за реализатор е определена софийската компания „ Евробилд-М “ ЕООД. По думите на кмета над един милион лв. са блокирани на този стадий. Всички процедури по публичната поръчка били утвърдени.
 Кратер, бездънен над метър, основава заплаха за цялостен квартал в Асеновград (СНИМКИ) Кратер, бездънен над метър, основава заплаха за цялостен квартал в Асеновград (СНИМКИ)
Кратер, бездънен над 1 метър зейна на улица в Асеновград. Пропадането на част от пътната настилка се е образувало на новоасфалтиран път в...
„ След подписването на контракта сме подписали и анекса, създали сме запис на заповед посредством Общинския съвет и сме подали искане на задатъка. Когато трябваше да получим задатъка, е подадена жалбата “, добави той.
Едва преди 10 дни от ДФЗ почнали инспекция с обяснението, че са доста натоварени, а и чиновниците, избрани да я извършат, били заболели от ковид.
„ Днес имах диалог с Държавна фирма " Земеделие " с молба да ускорят инспекцията и в случай че има проблеми, да кажат. Ако не - да пуснат предплатеното заплащане, тъй като ние не можем да стартираме строителните действия. Жалко е, че индивидът, подал жалбата, подлага на критика, че не е направена, в това време пречи на плана, а той живее на същата улица. Ние сме дали цялата документи, само че те не намират време да я прегледат и да се произнесат. Естествено, това не ме удовлетворява, тъй като желанието ми е в този момент, когато се оправи времето, да стартираме да работим “, уточни градоначалникът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР