Кола бомба, натоварена с две газови бутилки и пръчки динамит,

...
Кола бомба, натоварена с две газови бутилки и пръчки динамит,
Коментари Харесай

Кола бомба се взриви в търговска зона в столицата на Еквадор

Кола бомба, натоварена с две газови бутилки и пръчки динамит, провокира минимум четири детонации в комерсиална зона на еквадорската столица Кито през вчерашния ден вечерта, съобщи испанската новинарска организация ЕФЕ.

Въпреки че в началото Националната полиция на Еквадор твърдеше, че става въпрос за пожар в автомобил, по-късно военачалник Пабло Рамирес съобщи пред медиите, че случаят се е оказал хипотетично нахлуване заради съществуването на взривни детайли.

Не се оповестява за жертви.

Рамирес съобщи, че полицията е задържала шестима души - петима еквадорци и един колумбиец, за хипотетичната им връзка с колата бомба.

Генералът съобщи, че както взривилата се кола, по този начин и автомобилът, в който са пътували шестимата арестувани, са били оповестени за откраднати.

Той дефинира случая като отговор на проведени незаконни групи на поредност от прехвърляния на пандизчии, които бяха осъществени през вчерашния ден.

В известие в обществените мрежи община Кито заяви, че случаят се проверява от профилирани звена на полицията.

Екипът по взривни субстанции на Групата за интервенция и избавяне (GIR), особено звено на Националната полиция на Еквадор, е на мястото, с цел да откри събитията на детонацията и дали е имало детонатор, се добавя в известието.

Източници близки до следствието обявиха, че може да става въпрос за нахлуване от страна на някоя от настоящите в страната незаконни групировки.

Неофициален източник съобщи, че случаят евентуално е обвързван с преместването на главатаря на незаконна група, прочут като „ Гордо Луис “ (Дебелият Луис), в Ла Рока - затвор с оптималната сигурност, ситуиран покрай град Гуаякил.

Ръководителят на бандата е хванат на 6 юли в Колумбия и предаден на Еквадор, който го разказва като водач на бандата „ Лос Лобос ” (Вълците), обвързвана с мексиканския профсъюз на проведената престъпност „ Картел на новото потомство Халиско “.

Източникът означи, че на мястото, където по-рано е избухнал автомобилът, се е намирала централата на Националната работа „ Интеграл “, която дава отговор за надзора на еквадорските затвори.

Експлозиите станаха няколко часа откакто полицията разгласи резултатите от извършена в сряда акция в пандиза в Латакунга, в андинската провинция Котопахи, съобщи Българска телеграфна агенция.

Над 2200 служители на реда и бойци взеха присъединяване в акция, по време на която бяха открити ножове, алкохол и електронно съоръжение, наред с други неразрешени в пандизите предмети.

Провеждането на обиските провокира затворнически протести в Куенка и Асогес, столици надлежно на провинциите Асуай и Каняр.

Твърди се, че пандизите в Латакунга, Куенка и Асогес се управляват от „ Лос Лобос “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР