Коко Гоф продължи с великолепното си представяне, записвайки 16-а последователна

...
Коко Гоф продължи с великолепното си представяне, записвайки 16-а последователна
Коментари Харесай

Гоф и Швьонтек ще спорят в първия полуфинал в Пекин при жените

Коко Гоф продължи с превъзходното си показване, записвайки 16-а поредна победа в Женския тур, откакто на четвъртфиналите в Пекин се наложи над Мария Сакари с 6-2, 6-4 за тъкмо час и 20 минути игра.


Американката, шампионка от Ю Ес Оупън, стартира устремно и след два бързи пробива към този момент имаше задатък от 4-0 пред шестата в света гъркиня. Сакари избави две точки за пробив в първия гейм на втория сет, само че по-късно се пропука в петия и оттам-насетне не съумя да се завърне в мача. Гоф изигра страховит мач, като приключи с четири аса, една двойна неточност и 84% успеваемост при разиграванията на първи сервис. Младата американка не даде нито една точка за пробив на Сакари.

В спор за място на финала в китайската столица Гоф ще се изправи против добре позната съперничка – някогашната номер 1 при дамите Ига Швьонтек, която пречупи Каролин Гарсия след 6-7 (8), 7-6 (5), 6-1 за близо два часа и 40 минути здрава борба.

Полякинята загуби първия сет след трагичен тайбрек, в който имаше сетбол при 7-6 точки, само че в последна сметка отстъпи, когато Гарсия осъществя четвъртия си сетбол. Във втората част Швьонтек изпусна два пробива задатък, в това число при 5-4 и сервис за равнене. Стигна се до нов дълъг гейм, в който втората ракета в света поведе с 5-1 точки. Френската й съперничка изравни до 5-5, само че загуби идващите две точки, а с това и частта. Това като че ли тотално обезкуражи десетата в света, която взе единствено един гейм в решителния трети сет. Гарсия приключи с цели 16 аса и единствено две двойни неточности, печелейки 72% от разиграванията на първо подаване, само че това се оказа незадоволително за крайната победа.


Така Швьонтек и Гоф си дават нова среща посред им – осма в съперничеството, като полякинята води безапелационно със 7-1 победи. Американката спря поредицата й от седем поредни триумфа без изгубен сет по-рано на шампионата в Синсинати, където ликува след тежък трисетов мач в дуел от полуфиналите на конкуренцията.

Другият 1/2-финал в Пекин ще бъде избран от мачовете Арина Сабаленка – Елена Рибакина и Йелена Остапенко – Людмила Самсонова. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР