Кокаинът бил закупен от Южна Америка – Венецуела, Санто Доминго

...
Кокаинът бил закупен от Южна Америка – Венецуела, Санто Доминго
Коментари Харесай

Осъдиха На 15 Години Един От Най-Близките Авери На Брендо!

Кокаинът бил закупен от Южна Америка – Венецуела, Санто Доминго и претрупан на кораб-майка. Впоследствие опиатите са били разтоварени на обезпечените от организацията плавателни съдове – яхта, две моторни лодки и платноходка. На 14.02.2007 година, в териториалните води на Португалия и Испания са били конфискувани надлежно 2 085 кг кокаин /от яхтата/ и 3 752,97 кг кокаин (от моторна лодка). Моторните лодки и платноходката е трябвало да стигнат до крайбрежията на Канарските острови, а по-късно трансферирани в Италия.

На 11 юли 2012 година подсъдимият е бил екстрадиран в Италия с европейска заповед за арест, с цел да бъде прегледано там наказателно произвеждане против него. Тогава българската страна е поискала и получила от италианската писмени гаранции, че в случай че лицето бъде наказано на наказване отнемане от независимост, ще бъде върнато да изтърпи присъдата си в България.

На 31 август 2017 година Гарев е бил предаден на българските управляващи и наведен в пандиза в Стара Загора.

В Италия присъдата на Гарев е била понижена с 450 дни, съгласно настоящо там законодателство, че наказаният получава бонуси, в случай че поставя труд в пандиза и взе участие в разнообразни типове образования.

Заради характера на закононарушенията, за които подсъдимия е наказан на 15 години отнемане от независимост, Пловдивският апелативен съд отхвърли настояването за понижаване на наказването и за смяна на режима на изтърпяване от „ непоколебим “ в по-лек.

Решението на Пловдивския апелативен съд е дефинитивно.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР