Кокаин на стойност поне 20 млн. евро беше установен на

...
Кокаин на стойност поне 20 млн. евро беше установен на
Коментари Харесай

Властта с първи коментар за Верила. Потвърдиха - 500 кг кокаин ...

Кокаин на стойност най-малко 20 млн. евро беше открит на кораба “Верила ”, като казусът. Представители на ирландската полиция и данъчната работа са претърсили кораба във вторник вечерта, откакто дебаркирал на пристанището в 10:30 ч. същия ден. Според ирландските медии при интервенцията са открити сред 300 и 500 кг кокаин на борда на кораба. Българските управляващи пък потвърдиха количество от 500 кг.

 

На борда има 18 души - 17 българи и един украинец. “Верила ” обаче е благосъстоятелност на компанията “Български морски флот ”, която е благосъстоятелност на братята Кирил и Георги Домусчиеви,  
 

В отговор на въпрос министър Стоянов сподели, че " фактически има подобен случай, екипажът е от 17 български жители и един украински " .

 

" Имаме информация, че са арестувани, желае се потвърждаване, че екипажът, който е там, е български ", добави министърът. Той сподели, че за момента има доста дейна връзка на равнище оперативно интернационално съдействие , тъй че занапред ще излизат обстоятелства по случая. 

 

Вицепремиерът Мария Габриел заяви, че тече оперативно следствие по случая и Министерството на външните работи е поискало информация.

 

Корабът за насипни товари, дошъл в Ирландия от Канада, е част от продължаваща интервенция на ирландската полиция и данъчна работа, които претърсват плавателното средство за опиати. 

 

Корабът за насипни товари " Верила " е дошъл в ирландското пристанище Фойнс на западния бряг на страната във вторник сутринта. “Верила ” е регистриран във Валета и плава под малтийски байрак. Собственик на плавателния съд е “Параходство български морски флот ” (БМФ). До 2008 година притежател е Министерството на превоза, во тогава братя Домусчиеви купуват БФМ. Фирмата, която има БМФ е “Кей Джи Маритайм Шипинг ”. Справка в Търговския указател демонстрира, че двамата са част от надзорния съвет на БМФ.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР