Кока-Кола обяви, че временно ограничи производството си в Европа заради

...
Кока-Кола обяви, че временно ограничи производството си в Европа заради
Коментари Харесай

Недостиг на въглероден диоксид частично спря произвоството на "Кока-Кола"

Кока-Кола " разгласи, че краткотрайно ограничи производството си в Европа поради липса на въглероден диоксид, с който прави напитките си " газирани ", заяви Би Би Си.

Засега това не се отразява на доставките, изяснява още компанията.

Тя не е единствената наранена - предходната седмица " Хайнекен " и " Амстел " също оповестиха сходен проблем. Според изявления в някои медии са наранени и доставките на замразени храни - на процедура температурата им се поддържа под нулата от " изсъхнал лед ", който е твърдото положение на въглеродния диоксид.

Сайтът Gasworld написа, че минимум 5 производители на въглероден диоксид в Северна Европа са спрели продукцията си поради " действия по поддръжка ". В резултат във Англия е останал единствено един сега настоящ производител.

За " Кока-Кола " най-важното сега е " да се ограничи резултатът, който (проблемът) може да има върху наличността на продуктите ".

Освен в газираните питиета въглеродният диоксид се употребява и в оръжия за умъртвяване на животни във ферми и в някои медицински процедури. Затова бизнес организации в страната предизвестяват, че производството им може да е мощно наранено.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР