Кои са трите най-важни неща в Индия, как избират деня

...
Кои са трите най-важни неща в Индия, как избират деня
Коментари Харесай

Поздравът Намасте, жената като божество, постите – какво знаем за Индия

Кои са трите най-важни неща в Индия, по какъв начин избират деня за сватба, какво значи поздравът " Намасте " и за какво кравата е свещено животно? Ритика Пандей разкрива пред Дойче веле 10 завладяващи обстоятелството за Индия.

Страна на индусите

Думата " Индия " произлиза от името на река Инд, по чието поречие преди повече от 5000 години поражда индийската цивилизация. Местните наричали реката Синдх, а по-късно персийските нашественици трансформирали името ѝ на Инд. Името Индустан, с което постоянно назовават Индия, значи " страна на индусите ". На езика хинди Индия е " Бхарата ".

Религиозно разнообразие

Индия е люлка на четири от огромните международни религии, измежду които индуизмът и будизмът. Около 84 % от индийците се дефинират като индуси. В същото време в страната живее и една от най-големите мюсюлмански общности в света. От най-малко две хилядолетия Индия е населявана и от евреи и християни. Но разрастващият се шовинизъм на индусите всява неустановеност измежду религиозните малцинства в страната.

Жената като провидение. И като плячка.

Индусите издигат дамата на фундамент, а някои даже я почитат като провидение. В днешна Индия обаче отношението към дамите и девойките приказва за всичко друго, само че не и за почитание. Тази страна е считана за може би най-опасната за дамите: там на всеки 20 минути жена става жертва на полово принуждение. Широко публикувано е и умъртвяването на женски зародиши.

Свещената крава

За индусите кравата е свещено животно. Според тяхната митология, кравата е обвързвана с разнообразни божества, измежду които и Кришна. Бедните индийци почитат кравата и заради обстоятелството, че тя им обезпечава скъпи артикули, нужни за оцеляването им.

Индия - страна на вегетарианците?

Мит е, че Индия е страна на вегетарианците. Допитвания сочат, че повече от една трета от индийците не употребяват никакво месо, само че специалисти настояват, че доста индийци премълчават истината поради " културния и политически напън ", на който са изложени. Действителният дял на вегетарианците по всяка възможност е доста по-малък.

Постенето като метод на живот

Религиозните пости са неделима част от индуизма. При това постенето не значи безусловно отнемане от храна - от време на време е задоволително да се понижи приемането на даден тип храна. Махатма Ганди е бил парещ последовател на постенето по религиозни убеждения.

Поздравът " Намасте "

Това е най-често употребяваният привет в Индия. На санскрит " Намасте " значи " Божественото в мен се прекланя пред божественото в теб ". С него можете да кажете " Здравей " или " Довиждане " - когато и да е и на всекиго. Друг привет, който обаче се употребява доста по-рядко, е с двете ръце да бъдат допрени ходилата на по-възрастен човек. В Индия това е израз на почитание.

Трите най-важни неща

Астрология, Боливуд и крикет: специалисти настояват, че това са трите неща, които изпълват сърцата на множеството индийци. Тези три тематики генерират и най-големия трафик в интернет. Глобалните софтуерни и медийни колоси се възползват целеустремено от това, с цел да разширят въздействието си измежду индийското население, наброяващо 1,3 милиарда души.

Символите на омъжената жена

Бинди (червената точка на челото), гривни и синдур (червеният прах) - това са знаците на омъжената индийка. Междувременно знаем, че те имат и известно физиологично значение: синдурът да вземем за пример управлява кръвното налягане и засилва половата сила.

Индийската женитба

В Индия не си избират просто по този начин деня за сватба. Семействата се обръщат към жреци или астролози, които избират най-подходящата дата за сватбената гала, а хороскопите на двамата младоженци наложително се ревизират за съгласуемост. Сватбата продължава часове и е предшествана от голям брой ритуали.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР