Кои са служителите в тези контролни звена? Ще ги даде

...
Кои са служителите в тези контролни звена? Ще ги даде
Коментари Харесай

АПИ си противоречи. Веднъж пътищата са годни за шофиране, а друг път – не са

" Кои са чиновниците в тези контролни звена? Ще ги даде ли министърът на прокуратурата? ", попита Гроздан Караджов
Системата за надзор на един и същи орган дава две разнообразни мнения за едни и същи пътища. Това съобщи пред БНР някогашният министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов след оповестените данни за качеството на пътищата у нас.

Институтът по пътищата и мостовете прави настоящи инспекции по време на строителството, в лабораториите на института се изследват ядки от строителството, посочи някогашният районен министър. Същият институт е взел участие при издаването на акт 16 за същите тези пътища, за които в този момент се твърди, че са некачествени, посочи той.

Едно и също тяло в АПИ има две противоположни изказвания. Трябва да се влезе по-дълбоко и да се види кои са чиновниците, които в началото са споделили, че пътищата са годни за шофиране, а в този момент излизат със мнение, че са негодни, разяснява Гроздан Караджов в предаването " Преди всички ", като призова да се отвори документите и да се види чии подписи стоят в нея.

" Кои са чиновниците в тези контролни звена? Ще ги даде ли министърът на прокуратурата? "

Установено е, че пътищата в България са в извънредно положение – както на новите, по този начин и тези, на които се прави главен ремонт. Проверките са станали формален мотив да се изиска от компаниите да отстранят минусите, добави някогашният районен министър.

Според него обаче " няма какво сега с пиар акции да ревизираме старите пътища ".

" Няма проблем с финансирането. АПИ и тази година ще върне пари. Няма контракти, тъй като се анулираха предходните процедури и всеки министър взема решение да си прави негови си ", разясни Караджов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР