Кои са най-честите проблеми и притеснения на родителите, кога да

...
Кои са най-честите проблеми и притеснения на родителите, кога да
Коментари Харесай

Най-важното, което трябва да знаем за детското зрение

Кои са най-честите проблеми и терзания на родителите, по кое време да заведем малчугана на профилактичен обзор и какъв брой постоянно да го вършим? Колегите от „ Новите родители “ беседват с доктор Гергана Светославова от болница „ Токуда “ и Първа детска консултативна клиника.

Казват, че 80% от това, което детето научава минава през неговите очи. Защо и в действителност ли е толкоз значимо зрението за дребните? И кои са най-честите проблеми при децата, свързани със зрението в другите възрастови групи?

Като родители се стремим да бъдем оптимално прецизни във връзка с здравето на малчуганите. И едно от нещата, за които изключително доста внимаваме са техните очи. Защото, както добре знаем, очите са извънредно внимателен орган, който изисква особено внимание и грижи.

Има ли сигнали, въпреки и не притеснителни, за които би трябвало да внимаваме, още до момента в който децата са бебета? И кои са в действителност тревожните знаци? Кога би трябвало да заведем дребните на обзор профилактично и какъв брой постоянно е добре да го вършим? Кои диагнози най-вече стряскат родителите и какво би трябвало да знаем за тях?

На всички тези въпроси дава отговор доктор Гергана Светославова от болница „ Токуда “ и Първа детска консултативна клиника. Работи за предварителна защита на ретинопатия на недоносеността към неонатологично поделение на болница „ Токуда “.

Приятно слушане!

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР