Кои са будителите днес и какви са предизвикателствата пред образованието

...
Кои са будителите днес и какви са предизвикателствата пред образованието
Коментари Харесай

ГОРЕЩО В ПИК! Проф. Герджиков с остър коментар срещу Радев и протежето му Петков: Върховенството на закона е проблематично в нашата държава. Не може от най-високо място да идват подобни сигнали

Кои са будителите през днешния ден и какви са провокациите пред образованието като единствен инструмент за превъзмогване на рецесиите в българското общество? Това разяснява пред Българска национална телевизия претендентът за президент, подсилен от ГЕРБ, Съюз на демократичните сили и Български земеделски народен съюз проф. Анастас Герджиков.

" Идеята не беше да ставам политик, а по-скоро да внеса в политиката това, което съм събрал в живота си - като обучение, просвета и нематериалност. Всеки българин би трябвало да почита своите духовни имена и традиция. Не виждам по какъв начин можем да се разделяме като българи навръх подобен ден ", означи той.

Проф. Герджиков в качеството си на ректор на Софийския университет означи, че положението на Алма Матер става все по-добро: " Ние бяхме в доста тежко положение до 2009 година След промяната във висшето обучение държавната политика е доста по-правилна и ние сме в едно доста по-добро състояние, опитваме се да не изискуем нищо. Последното постоянно държавно управление обезпечи една доста огромна сума, с която заплатите на чиновниците ни бяха увеличени съвсем двойно ".
свързани новини53092преди 15 часа9417преди 23 часа
Професорът означи, че онлайн образованието става все по-сериозен проблем - освен в учебните заведения, а и в университетите: " Самозаблуда е, че нещо вършим, когато преподаваме онлайн. Трябва да намерим такава форма, че децата да се върнат допустимо най-бързо в учебно заведение ".

" Въвеждането на зелените документи има по-скоро за цел да накаже 80%-те % неимунизирани ", съобщи той. Проф. Герджиков бе безапелационен: " Аз не бих затворил страната по никакъв метод ".

Проф. Герджиков съобщи, че се е срещнал с доста хора, които са се оплакали, че ги привикват в полицията, с цел да ги сплашат. " Този път компроматите са повече от естественото. За 30 дни чух 100 неща ", съобщи професорът.

Той разяснява и проблема с двойното поданство на Кирил Петков: " По-важното е, че със или без акция този проблем обезвери всички и ги отблъсна повече от вярата в главния закон - Конституцията. А това не е добър сигнал ".

Проф. Герджиков съобщи, че даже неприятно или архаично ограничаването за двойното поданство на заемащите висши държавни постове би трябвало да се съблюдава: " Върховенството на закона по принцип е проблематично в нашата страна. Не може от най-високо място да идват сходни сигнали. Трябва да създадем нещо и това нещо е правосъдната промяна. Освен правила би трябвало да има и използване на закона ".-

" Моята персонална идея е да превърнем България в просперираща стопанска система и страна на духа. Но това няма да го реализираме с един скок, а би трябвало да се обединим към общи линии и единни партии ", съобщи в умозаключение проф. Анастас Герджиков.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР