Кои говориха и кои се въздържат преди консултациите, които предстоят

...
Кои говориха и кои се въздържат преди консултациите, които предстоят
Коментари Харесай

Кои говориха и кои се въздържат преди консултациите, които предстоят в следващите дни?

Кои приказваха и кои се въздържат преди консултациите, които предстоят в идващите дни?

Темата разяснява вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя беше на отбелязването на годишнината от Илинденско-Преображенското въстание и съобщи, че президентът е следил деликатно консултациите и е избрал най-точният миг за връчването на мандата.

В Котел на фестивала на етносите, водачът на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов още веднъж упрекна президента в разделяне на нацията и прикани Слави Трифонов да поеме персонално отговорност за ново държавно управление.

От Бузлуджа Корнелия Нинова съобщи, че чака формула на съглашение с " ИТН ". Служебният министър председател Стефан Янев пък от Гела още веднъж настоя за постоянен кабинет.

Вицепрезидентът Илияна Йотова разяснява, че към този момент сме в напълно нова политическа обстановка. Според нея формулата " експертен кабинет " към този момент е в историята, а " ИТН " са се заели партийно и политически със идващото държавно управление.

" Самата фигура на министър-председателя, която е с партийно участие в " ИТН ", която към този момент има своята политическа биография в тази партия, значи една доста по-голяма отговорност, един доста по-сериозен политически ангажимент от тази политическа мощ. Изкуството да водиш договаряния е доста мъчно, от време на време наподобява невероятно, само че аз се надявам, че в идващите седем дни страстите ще поспаднат, и фактически „ ИТН " ще откри своите съдружници и парламентарно болшинство,за да може да бъде гласуван техният кабинет ", съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова.

Според Йотова, приоритетие, посочени от Пламен Николов, са ясни и от диалозите сред партиите преди връчването на мнадата. По думите й би трябвало да има постоянно държавно управление със постоянна поддръжка за промени.

" С вяра виждам. Млад човек, който коства ми се много рационален, спокоен. За всеки един човек в политиката има един,който е начало. И аз му поисквам триумф ", добави Илияна Йотова.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разяснява, че е трябвало мандатът като претендент за министър председател да вземе Слави Трифонов, тъй като единствено той може да лидира парламентарно болшинство, което да работи.

" В един миг Румен Радев видя, че се сгромоляса митът, че той може да е сполучлив посредством служебното си държавно управление и реши да отмъсти на Трифонов. Започнаха да натискат с Илияна Йотова бързо да се излъчи министър ръководител. Той му спретна митинга, който спретваше пред Министерски съвет когато бях аз. И с най-обидните и гадни думи, с яйца и псувни беше съпроводен новият министър председател, на мен най-малко ми се случи на 12-та година. Той още не е станал. Това е отмъщението на Радев, тъй като ясно се прозря под фланелките, че това е Радев и Божков, тъй като те нямат потребност от постоянна страна, от постоянна политическа система, систематични партии ", разяснява водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Борисов прикани Слави Трифонов да събере водачите на другите партии и да сформират държавно управление, тъй като трябват незабавни решения за Плана за въстановяване, бюджета и ограниченията против настъпващата поредна вълна на пандемията.

" Нищо не желаеме,ние не участваме, да не ме разбере някой неверно. Даже съм подготвен 63 депутати сме с ГЕРБ- Съюз на демократичните сили допускам и Съюз на демократичните сили ще ме поддържат, в случай че би трябвало, когато гласоподават държавно управление, да излезат за половин час, да понижат кворума да си изберат държавно управление, каквото желаят и да си понесат отговорността за нелепостите, компроматите, жестоките обиди към нас по време на акцията и въобще, което се оказа едно по едно чиста неистина ", акцентира Бойко Борисов.

Лидерът на Българска социалистическа партия разяснява, че чака съставът на държавното управление да бъде разгласен обществено преди внасянето му за гласоподаване в Народното събрание. Корнелия Нинова съобщи, че през седмицата ще приказват с " ИТН " за формулата на съглашение за поддръжка.

" Запознахме се с сътрудника по време на договарянията за политики.Той беше част от преговорния екип на Има Такъв Народ в частта обучение.Там сподели подготвеност и диалогочност в тази сфера.Разбира се това не е задоволително.Затова,ние във вторник ще го поканим на Общо заседание на парламентарната група и на нашите съдружни сътрудници.Искаме да го изслушаме и да получим гаранции,че това за което се договорихме по време на договарянията за политики, ще бъде изпълнявано от идващия Министерски съвет ", посочи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Според Нинова възможностите за избирането на постоянен кабинет към този момент са по-големи. Служебният министър председател Стефан Янев съобщи, че чака депутатите да намерят нужната мощ и мъдрост, с цел да може страната да има устойчиво ръководство.

" Приоритетите, които чухме през вчерашния ден, повтарят значително и свършеното от служебното държавно управление. Защото и във връзка с подготовката за неподходящо развиване на коронавирус рецесията и във връзка с проекта за възобновяване и развиване - нещата са значително свършени ", сподели още служебеният министър-председател Стефан Янев.

Янев съобщи още, ме не познава оферти за министър председател Пламен Николов. Пожела му триумф и разяснява, че той ще има основна роля в комплицираната обстановка на неразбираема както електорална, по този начин и парламентарна поддръжка за бъдещия кабинет.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР