Когато видим огромно, старо и величествено дърво, се сещаме за

...
Когато видим огромно, старо и величествено дърво, се сещаме за
Коментари Харесай

Дървото, което се превърна в библиотека

Когато забележим голямо, остаряло и величествено дърво, се сещаме за силата на природата и за това какъв брой оскъдни сме пред нея . Но и дърветата, както хората, имат своя живот и неговият край все в миналото настава.

Когато пристигна това време, дърветата стават рискови и най-хубавото решени е да се отсекат. Същата орис застига и голяма, 110-годишна топола в двора на Шърли Хоуърд от Айдахо. Но тя и неправителствена организация за стимулиране на четенето напират идеалния метод да запълнят неналичието.

 Снимка 399419

Огромния пън на още по-огромното дърво е издълбан от вътрешната страна, а дупката е запълнена с дървени плоскости, които построяват " интериора " на библиотеката. Скована е и дървена малка врата с прозорчета, има и осветяване, написа Bored Panda.

 Снимка 399421

 Oodi Central Library - новата съвременна библиотека на Хелзинки
Защо безусловно би трябвало да посетим тази библиотека

Подаръкът, който Финландия си направи по случай 100-годишнината на страната

Така с малко средства и много повече старания изгнилото дърво се трансформира в магическо място. Публична библиотека, в която всеки може да остави и от която всеки може да вземе определена книга. Не е изненада, че " Little Tree Library " става атракцията на квартала. А на нас, признаваме си, концепцията доста ни хареса.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР