Когато ви се налага да сте по цял ден в

...
Когато ви се налага да сте по цял ден в
Коментари Харесай

Как да въведете по-здравословни храни в менюто си

Когато ви се постанова да сте по през целия ден в офиса, постоянно на излизане от вкъщи небрежно изпивате кафето си на гладно (изключително нездравословен навик) и се храните някъде на крайник в обедната си отмора (също извънредно нездравословен навик).

Ако ви остава въобще някакво свободно време за събиране на информация, вие евентуално " фиксирате " погледа си върху това дали има способи да въведете по-здравословни храни в менюто си.

Тук няма да ви изреждаме всички здравословни храни, на които можете умерено да се " осланяте " в забързаното си всекидневие, а единствено ще ви покажем по какъв начин можете да ги въведете в него.

1. Никакво кафе на гладен корем и никакви сладки изкушения към него, като се изключи редче същински шоколад с най-малко 70 % наличие на какао - и то ако доста бързате. По-добрата опция е кисело мляко с овесени ядки, мюсли или даже елда. Въпрос на табиет е, а и ни е ясно, че едва ли ще имате време да си приготвяте здравословни сандвичи от пълнозърнест самун, камо ли да ги препичате и да им се насладите на усета. Това ще оставим за обяд.

 Броколите са здравословна храна

2. Така - за обяд предлагаме доста хрумвания, тъй като с изключение на сандвичи можете да си нарежете и пресни сезонни зеленчуци. Ако я лято - домат, краставица и чушка към домашно приготвения за обяд сандвич по ваш избор, а есенно време не е зле да разчитате на здравословните изгоди на морковите, броколи, карфиола и зелето.

3. За следобедна закуска не прибягвайте до кроасаните, кифличките и други вкусни, само че по никакъв начин потребни сладкиши, а си вземете някакви плодове. Каквото душа ви пожелае, само че да са сезонни.

4. Има ли нещо по-хубаво от домашната вечеря, споделена със фамилията, околните и приятелите ви. Ами отдайте ѝ се в цялостна степен, тъй като прясно приготвената храна е едно отлично начало за въвеждането на по-здравословни артикули в менюто ви. Отново не е належащо да поръчвате следващото " китайско " или " японско ". Или да разчитате на полуготовата храна, която се предлага в огромните вериги магазини.

 Лека вечеря с яйца е добър избор за здравословното меню

Добре поднесени яйца на очи, няколко късчета нашенско краве или козе/овче сирене, поръсени със ситно нарязан зелен лук или рукола, са едно отлично начало за вечерта! За другото се допуска, че имате задоволително въображение.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР