Когато този месец руснаците гласуват дали да позволят на президента

...
Когато този месец руснаците гласуват дали да позволят на президента
Коментари Харесай

Ще успее ли Путин да си купи още два мандата?

Когато този месец руснаците гласоподават дали да разрешат на президента Владимир Путин да остане вероятно на власт до 2036 година, те ще вземат решение и дали да бъдат признати най-различни други ограничения - от стопански тласъци до политически промени за традиционалистите, написа Том Балфорт от " Ройтерс ".

Сред тях са актуализиране на пенсиите съгласно инфлацията, по-справедлива минимална работна заплата, споменаване на Бог в конституцията и определянето на хетеросексуалния брак като единствена форма на брачен съюз.

В акцията си управляващите подчертаваха върху тези промени повече, в сравнение с върху промяната, която би разрешила на Путин да се кандидатира още веднъж на два пъти за президент, откакто през 2024 година изтече актуалният му мандат. Гласоподавателите би трябвало да отговорят единствено на един въпрос: дали утвърждават, или отхвърлят целия пакет от конституционни промени. Според критици това е недодялан, само че сполучлив ход на Кремъл да получи поддръжка за вид, който може да остави Путин на власт по-дълго от руския деспот Йосиф Сталин, като го примесва с промени, които всеобщо се харесват или активизират някои групи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР