Как да комбинирате CD и спестовна сметка, за да увеличите максимално печалбите си

...
Когато става въпрос за управление на вашите спестявания, намирането на
Коментари Харесай

Когато става въпрос за управление на вашите спестявания, намирането на начини за увеличаване на печалбите ви е от ключово значение. Един от начините да направите това е чрез комбиниране на сертификат за депозит (CD) и спестовна сметка. Въпреки че тези два типа сметки функционират по различен начин, решението кой да отворите не трябва да бъде избор или/или.

Като използвате тези два акаунта в тандем, можете да гарантирате, че постигате целите си за спестяване по-бързо като същевременно оставя място за неочакваното, давайки ви най-доброто от двата свята.

Вижте днешните проценти на спестявания тук.

Как да комбинирате CD и спестовна сметка, за да увеличите максимално приходите си

Ето как можете да комбинирате компактдиск и спестовна сметка, за да увеличите приходите си.

Как работят компактдисковете и спестовните сметки

Преди да започнете да комбинирате компактдиск и спестявания сметка, важно е да разберете разликата между двете.

CD е вид депозитна сметка, която заключва вашите пари за определен период, обикновено вариращ от три месеца до пет години. В замяна на вашия ангажимент банките предлагат по-високи лихвени проценти от традиционните спестовни сметки.

Колкото по-дълъг е срокът на CD, толкова по-висок е лихвеният процент. Има обаче санкции за теглене на средства преди датата на падежа, така че е важно да изберете срок, който работи за вашите нужди.

Спестовната сметка е по-гъвкав вариант за паркиране на парите ви. За разлика от CD, имате лесен достъп до парите си в спестовна сметка. Можете да правите депозити и тегления, ако е необходимо, без да се налагат санкции. Лихвените проценти по спестовните сметки обикновено са по-ниски от CD-тата, но ако изберете високодоходна спестовна сметка, често можете да намерите сравнима ставка.

Сравнете най-добрите CD-та и спестовни сметки онлайн сега.

Защо трябва да комбинирате CD и спестовна сметка

Има няколко предимства да притежавате CD и спестовна сметка:

Печелите по-висок лихвен процент върху част от вашите спестявания. Имате лесен достъп до част от средствата си, ако е необходимо. Можете да заключите висока ставка, преди лихвите да паднат. Можете да избегнете санкции за теглене на спестявания от CD преди изтичането на срока. Можете да поддържате целите си за спестявания организирани и разделени.< p>Започнете търсенето на следващата си сметка тук!

Как да комбинирате CD и спестовна сметка

И така, как можете да увеличите максимално приходите си, като използвате и двата типа сметки? Една стратегия е да използвате спестовната си сметка като фонд за спешни случаи, като същевременно поставите останалите си спестявания на компактдиск.

По този начин имате буфер от ликвидни средства за неочаквани ситуации, но все пак имате по-голямата част от вашите спестявания, които печелят по-високия лихвен процент от CD. Изберете срок на CD, който съответства на целите ви за спестяване, като например спестяване за първоначална вноска за къща, за да сте сигурни, че можете да си позволите да оставите средствата недокоснати за целия срок.

Друга възможност е да увеличите степента си CD във времето. Това включва отваряне на множество компактдискове с различни условия — например 1-годишен компактдиск, 2-годишен компактдиск и 3-годишен компактдиск. При падеж на 1-годишния CD можете да го подновите при текущия лихвен процент или да изберете различен срок. Тази стратегия изравнява влиянието на променливите лихвени проценти, като ви позволява потенциално да печелите повече лихви с по-високи проценти, без да правите компромис с ликвидността.

Също така си струва да се отбележи, че някои банки предлагат специални пакети за спестовни сметки и CD, които ви позволяват за да печелите по-високи лихвени проценти, когато имате и двата продукта с тях. Например, може да сте в състояние да спечелите бонус лихвен процент, ако поддържате определен баланс в спестовната си сметка и имате компактдиск с определен срок. Консултирайте се с вашата банка, за да видите дали предлагат тези видове промоции.

Разбира се, въпреки че предимствата от комбинирането на CD и спестовна сметка са ясни, важно е да направите проучване и да изберете правилните сметки за вашите потребности. Вземете предвид всички необходими минимални депозити, такси и неустойки, както и собствените си цели за спестяване. Обмислете фактори като датата на падежа на вашия CD, нивото на риск, с което се чувствате комфортно, и ликвидността, от която се нуждаете.

Долната линия

Комбинирането на CD и спестовна сметка е проста, но ефективна стратегия за максимизиране на вашите спестявания, като същевременно си осигурявате лесен достъп до парите си, когато имате нужда от тях. Като използвате CD за заключване на по-висок лихвен процент и спестовна сметка за спешни средства, можете да печелите повече лихва, като същевременно поддържате лесен достъп до парите си.

Както при всеки спестовен план, важно е да изберете сума, която работи за вашия бюджет и цели. С малко планиране и ангажираност можете да наблюдавате как вашата спестовна сметка расте и процъфтява, като същевременно си осигурявате гъвкавостта да посрещате финансови нужди, когато възникнат.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР