Когато става въпрос за понижаване на кръвното налягане, проучванията обикновено

...
Когато става въпрос за понижаване на кръвното налягане, проучванията обикновено
Коментари Харесай

Най-доброто упражнение за понижаване на кръвното

Когато става въпрос за намаление на кръвното налягане, изследванията нормално демонстрират, че аеробните или кардио упражненията са най-хубави.

Ново проучване обаче открива, че различен тип физическа интензивност си коства да бъде включена в ефикасните принадлежности за попречване и лекуване на хипертония, написа.

Упражнения, които ангажират мускулите без придвижване - като клекове на стена и планкове, може да са най-хубави за намаление на кръвното налягане, съгласно огромно изследване, оповестено във вторник в British Journal of Sports Medicine.

Този вид физическа интензивност е известна като изометрична или статична, съгласно Mayo Clinic. Изометричното мускулно деяние се случва, когато мускулите се свиват, само че не трансформират очевидно дължината си и ставите не се движат, което усъвършенства стабилността на тялото.

Изометричните извършения могат да се извършват със или без тежести, като се разчита единствено на личното тегло, показва CNN.
Най-доброто упражнение за намаление на кръвното налягане
Систолното кръвно налягане мери оптималното налягане в артериите, до момента в който сърцето се свива и отпуска, до момента в който диастоличното кръвно налягане демонстрира какво е артериалното налягане, когато сърцето си почива сред ударите.

Авторите дефинират здравословното кръвно налягане неподвижен на 130/85 mmHG, а високото е с показания 140/90 mmHG или повече. Първите цифри демонстрират стойностите на систолното налягане, а вторите на диастолното.

Препоръчваните сега аеробни или кардио извършения, като тичане или колоездене, са ефикасни, само че се основават на остарели проучвания.

Учените преразглеждат извършените изследвания сред 1990 година и февруари 2023 година, като откриват, че изометричните извършения водят до максимален спад в кръвното налягане, спрямо други типове физическа интензивност.

Изпълнението на клекове на стена (изометрично упражнение) е най-ефективно за понижаване на систоличното налягане, а бягането (аеробно упражнение) е най-полезно за понижаване на диастолното налягане, само че изометричното упражнение като цяло е най-хубавото за намаление на двата детайла на налягане.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР